Audit extern la companiile municipale

Primăria paralelă la control!

Companiile Gabrielei Firea vor fi supuse unui audit financiar extern și independent dacă proiectul propus de USR va fi pus pe ordinea de zi și va fi votat în Consiliul General al Municipiului București.

În opinia noastră, aceste companii sunt nu doar inutile ci și o amenințare directă la adresa banului public. Companiile înființate de Gabriela Firea sunt o sursă îndestulătoare de sinecuri și rente bugetare pentru o armată întreagă de clienți PSD. Mai mult, ele sunt un paravan în spatele căruia pot fi ascunse tot felul de afaceri dubioase din bani publici.

USR se opune așadar acestor companii. Cu toate acestea, încercând să salvăm ceea ce se mai poate salva, am depus acest proiect pentru realizarea unui audit financiar extern. Proiectul prevede contractarea de servicii profesionale de audit financiar extern și independent. Vor fi verificate nu doar situațiile financiar contabile ci și realizarea indicatorilor financiari și ne-financiari stabiliți conform OUG nr. 109/2011. De asemenea, auditorul va evalua și respectarea dispozițiilor legale privind încheierea contractelor încheiate de societăți.

Evident, proiectul prevede ca aceste rapoarte de audit să fie publicate pe pagina de internet a Primăriei, astfel încât să fie accesibile publicului larg.

”Speranța noastră este ca o astfel de hotărâre CGMB să-i oblige pe cei care conduc aceste companii să fie mult mai responsabili și să nu accepte orice solicitări de funcții și contracte venite din partea clientelei PSD” (Roxana Wring).


Citește proiectul de hotărâre integral

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]