O Capitală mai puţin poluată: Stații de încărcare pentru mașini electrice pe locurile de parcare administrate de municipalitate și primăriile de sector

Consiliul General al Municipiului București a aprobat propunerile inițiate de consilierul USR, Anamaria Gram, pentru regulamentul de amplasare a stațiilor de încărcare a autovehiculelor electrice pe locurile de parcare din Mun. București.
Mai mult, primăriile de sector vor putea autoriza şi amplasa staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, pe locurile de parcare pe care le au în administrare, inclusiv parcările de reședință, fără a fi nevoie de alte acte emise de Primăria Generală sau de alte instituții subordonate. Această măsură va facilita dezvoltarea infrastructurii de încărcare într-un mod rapid și eficient.
,,USR se axează întotdeauna pe beneficiul adus bucureştenilor în propunerile făcute în Consiliu General. Mă bucur că am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect care este în interesul cetăţenilor. Susținem măsuri concrete și soluții inovatoare care să promoveze o mobilitate ecologică și să ofere alternative durabile pentru transportul urban.’’ Anamaria Gram, consilier general USR
De asemenea, USR a insistat ca stațiile de încărcare să fie amenajate într-un mod clar și vizibil pentru toți șoferii: semnul specific de încărcare electrică să fie desenat atât pe asfalt, cât și pe un panou de informare care va conține informații despre tariful pentru încărcare electrică și procedura de urmat pentru încărcare, astfel încât utilizatorii să aibă toate informațiile necesare la îndemână.