Harta digitală imobile aflate în subordinea PMB

Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul inițiat de consilierul USR, Nicorel Nicorescu, privind realizarea unei hărţi digitale cu informaţii despre imobilele aflate în proprietate publică a municipalităţii.

Astfel, într-o secţiune distinctă de pe site-ul PMB, se vor publica, prin reprezentare în hartă GIS, informaţii cu privire la imobilele aflate în proprietatea publică a municipiului: conturul imobilelor, conform documentaţiei cadastrale, inclusiv amplasarea pe harta geopolitică a Bucureştiului, adresa imobilelor dar și a administratorului actual.

Administratorii imobilelor aflate în proprietatea publică a municipalităţii, inclusiv în subordinea sectoarelor, vor avea obligaţia ca în termen de 60 de zile de la primirea accesului să publice în platforma GIS următoarele informaţii publice: existenţa unui contract, termenul contractual, obiectul contractului, suma contractului şi titularul contractului.

Proiectul inițiat de consilierul USR, Nicorel Nicorescu vizează transparentizarea informaţiilor despre imobilele municipalităţii şi informarea directă, fără solicitări prealabile, despre administratorii acestor bunuri şi sarcinile care grevează imobilele administrate de către o subordonată a PMB.

Implementarea acestui proiect va începe în maxim 30 de zile după upgradarea platformei tehnice GIS prevăzută, bugetată şi programată pentru implementare în acest an de către Direcţia IT din cadrul Primăriei Generale.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]