Trotuare accesibile în București pentru toți

Orașul este al tuturor. Spațiul public trebuie accesibilizat pentru ca persoanele cu dizabilități, părinții care își plimbă copiii în cărucioare, bicicliștii, persoanele în vârstă sau utilizatorii de trotinete să se poată deplasa cu ușurință și fără prea mult efort.

Andrei Rigu, consilier general USR București, a depus un proiect de hotărâre prin care Primăria Capitalei și primăriile de sector să intervină pentru a coborî bordurile și pentru a accesibiliza trotuarele pentru toți cetățenii.

După votarea proiectului în Consiliul General, primăriile de sector și primăria Capitalei vor trebui să realizeze un inventar al intervențiilor de accesibilizare necesare, în termen de 45 de zile și să îl facă public, împreună cu un plan de realizare a acestora.

Prioritățile vor fi în ordinea următoare: spitale și azile de bătrâni, creșe/grădinițe/școli, instituții publice, parcuri și grădini, centre comerciale și piețe.

„Acum aproape 2 luni am intrat în pielea unei persoane în scaun cu rotile pentru câteva ore și am încercat să mă descurc prin oraș. Au fost câteva ore dificile care mi-au arătat o parte din chinul prin care trebuie să treacă o persoană cu dizabilități pentru a trăi o viață activă și independentă în București. Am avut probleme să urc pe trotuar sau să cobor de pe el aproape la fiecare stradă. Pentru a soluționa această problemă am depus un proiect de hotărâre pentru ca Primăria Capitalei și primăriile de sector să intervină pentru a coborî bordurile și accesibiliza astfel trotuarele”, a declarat Andrei Rigu.

Bucureștiul trebuie să devină un oraș prietenos și accesibil pentru toți locuitorii săi. Consilierii USR din Consiliul General au propus deja mai multe proiecte în acest sens, de exemplu pentru spații de joacă pentru copiii cu dizabilități în parcurile din București și accesibilizarea trotuarelor. Eliberarea trotuarelor din București este următorul pas.

trotuare accesibile

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]