Spații de joacă pentru copiii cu dizabilități în parcurile din București

Consilierii USR PLUS din Consiliul General au depus un proiect de hotărâre prin care locurile de joacă să fie transformate în spații incluzive astfel încât toți copiii să aibă acces în parcuri și să se bucure de copilărie în spațiile administrate de Primăria Capitalei.

Proiectul presupune ca parcurile să fie dotate cu echipamente de joacă sigure și adaptate pentru uzul și accesul tuturor copiilor, cu mobilier urban incluziv, grup sanitar etc, pentru că toți copiii, inclusiv cei cu dizabilități, au aceleași drepturi și merită ajutați să se bucure împreună de copilărie.

„Mă bucur foarte tare că orașul poate deveni mai prietenos pentru copiii cu dizabilități. Sperăm să avem susținerea cetățenilor și colegilor din Consiliul General pentru atunci când va ajunge la vot”, a declarat Sanda Hristudor, consilier general USR PLUS în Consiliul General al Municipiului București și inițiatoare a proiectului.

Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Municipiului București (https://bit.ly/3pXXGeS) iar elaborarea lui a fost rezultatul consultărilor cu mai multe Asociații si ONG-uri ce activează in domeniu.

Facem ce am promis!

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]