Creștem siguranța rutieră lângă școli

Copiii sunt cei mai importanți. Pentru ei și siguranța lor, grupul USR PLUS din Consiliul General a depus un proiect de hotărâre ce propune supraînălțarea trecerilor de pietoni din apropierea școlilor.

Prin supraînălțarea trecerilor șoferii vor fi nevoiți să încetinească suficient de mult încât reacțiile lor să nu fie prea întârziate iar evenimentele nefericite vor fi mult mai ușor evitate.

Soluția propusă a fost deja implementată cu succes în țări europene și chiar și în România, unde există deja astfel de treceri de pietoni.

Un bun exemplu este cel de lângă școala 195 din cartierul Titan, unde mai mulți elevi au fost accidentați până să se supraînălțe trecerea de pietoni.

Conform proiectului primăria va trebui să identifice acele treceri de pietoni care se află la mai puțin de 300 de metri de școli și să demareze operațiunile de supraînălțare.

Proiectul este depus de către colega noastră Ana Ciceală, dar inițiatorii acestui proiect sunt Cornel Eftimie (Sector 3) și Valentin Iulian Ciobanu (Sector 4).

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]