Fără pasarele metalice în București

Consilierii Generali ai USRPLUS au depus un proiect de hotărâre pentru retragerea dreptului de administrare asupra a mai multor bulevarde de la Consiliul Local al Sectorului 4.

Consilierul municipal Valentin Necula a depus, în numele grupului de consilieri USRPLUS, un proiect de hotărâre prin care propune Consiliului General retragerea dreptului de administrare a mai multor artere din capitală, drept care fusese acordat în 2017 Consiliului Local Sector 4.

Inițiativa este necesară ca urmare a constatării nerespectării prevederilor HCGMB 148/2017, prin care acest drept de administrare fusese acordat către administrația locală din sectorul 4.

„În 2020 a fost inițiat de către primarul Sectorul 4 și adoptat de Consiliul Local un proiect care vizează investiții pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului. În 2017 însă, atunci când a încredințat dreptul de administrare al acestui bulevard către Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar și scopul acestui demers: construirea/reamenajarea de parcaje. Faptul că acum, în ciuda protestelor vehemente ale comunității, primarul Sectorului 4 insistă să realizeze investiții care exced scopului pentru care a primit în administrare acest bulevard m-a determinat să inițiez proiectul de hotărâre care prevede retragerea acestui drept. Dincolo de aspectele de legalitate, pentru care am sesizat Prefectura București, grupul consilierilor generali USRPLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investiții și considerăm că în viziunea administrației Băluță este prioritar traficul auto în detrimentul celui pietonal. Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atâta timp cât există alternative ca semaforizarea inteligentă.” a declarat consilierul general Valentin Necula.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]