3 metri care pot salva vieți în trafic

3 metri care fac diferența între neatenție / accidente / oameni răniți vs. un trafic mai sigur în București pentru toți.

Spațiul marcat va fi utilizat de către bicicliști pentru a se încadra ușor pentru virarea la stânga în intersecții, ceea ce va ajuta la încurajarea mobilității alternative prin sporirea încrederii bicicliștilor în trafic. Această măsură ajută și la evitarea accidentelor cauzate de frânarea târzie a unor șoferi.

Prin această măsură, creștem și responsabilitatea șoferilor pentru o pătrundere mai atentă în intersecție când semaforul este galben, precum și siguranța pietonilor aflați pe trecerea de pietoni în cazurile extreme.

Să scădem numărul de accidente de pe trecerea de pietoni este, în sine, cel mai important beneficiu.

Săptămâna aceasta, colegul nostru Nicorel Nicorescu, inițiatorul proiectului și consilier general la Primăria Capitalei, a primit confirmarea oficială pentru aplicarea măsurii solicitate imediate de către direcțiile și subordonatele PMB.

Astfel, avem certitudinea că noile marcaje vor deveni vizibile în traficul bucureștean și că facem pași concreți pentru un trafic mai sigur pentru toți.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]