Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

• Acest eveniment a trecut.

Patrimoniul, între ocrotire și prăduire

iunie 11, 2017 @ 16:30 - 18:30

Vino la o discuție despre viitorul trecutului nostru cu Roxana Wring, consilier general USR, și cu Edmond Niculușcă, coordonator de proiect ARCEN. De ce e important patrimoniul unui oraș și ce poți face tu pentru el.

Ce mai e și cu patrimoniul ăsta și ce putere am eu ca să-l protejez?  E o întrebare pe care ne-am pus-o mulți în ultimul timp, de când tot auzim că ni se degradează, distruge patrimoniul, că autoritățile nu fac nimic, ba mai mult, acum plănuiesc să-l „administreze” mai bine, schimbând regulile de înstrăinare a lui.

Patrimoniul orașului este un mod de a ne cunoaște istoria, păstrându-o vie pe străzi, în loc s-o admirăm numai în poze. Indiferent de cine a fost construit, în posesia cui este, vremelnic, o clădire de patrimoniu e parte din trecutul nostru și deci aparține întregului popor. Cine a călătorit prin lume știe că toate orașele care se respectă și-au păstrat și chiar reconstruit centrele istorice, fiind conștiente că ele repezintă inima și totodată cartea de vizită a unei comunității. Dar nu numai în centru avem clădiri de patrimoniu.

Patrimoniul este trecutul nostru comun. Și pentru că în România conotațiile cuvântului „comun” au încă influențe de nepăsare, așa arată și patrimoniul nostru. Niște clădiri vechi, prinse între dorința de ocrotire a unora, nepăsarea multora și tendința de prăduire a altora.

Ce ar trebui făcut pentru conservarea și protejarea patrimoniului, și cum putem noi influența politicile publice în această direcție, ne va spune Roxana Wring consilier general USR, președinta Asociației Pro.Do.Mo, care militează pentru protejarea patrimoniului arhitectural și pentru dezvoltare urbană durabilă.

Împreună cu invitatul ei, Edmond Niculușcă (ARCEN), Roxana Wring vă așteaptă la o discuție despre viitorul trecutului nostru, într-o clădire cu trecut, prezent și viitor, pe măsura subiectului: Palatul Universul de pe strada Brezoianu Ion Brezoianu 23-25, București.

Confirmări aici: www.facebook.com/events/467846533563702/

Detalii

Dată:
iunie 11, 2017
Oră:
Eveniment Category:
View Eveniment Website

Organizator

USR București
Telefon:
0726701994
consilieri.cg@usr.ro