• 8 iunie 2017

„Așa-zișii cetățeni” îi plătesc doamnei Firea salariul și contribuie la bugetul de 1 miliard de euro pe care-l prăduiește cu colegii din PSD

„Așa-zișii cetățeni” îi plătesc doamnei Firea salariul și contribuie la bugetul de 1 miliard de euro pe care-l prăduiește cu colegii din PSD

150 150 USR Bucuresti

După ce le-a interzis accesul în primărie și i-a intimidat cu poliția, primărița strigă că cetățenii „aduși de USR” în sală i-ar fi agresat gărzile de corp. O informăm că USR nu complotează noaptea ca să scoată oamenii în stradă ca PSD.

 

În Consiliul General al Municipiului București de astăzi au reușit în sfârșit să intre și cetățenii Capitalei, care au dreptul legal să asiste la ședințele publice. Deși în mod normal aceast fapt n-ar trebui să fie subiectul unei știri, în orașul abuzat de un an de zile de administrarea Firea-PSD-ALDE, participarea cetățenilor la actul administrativ a ajuns să fie o știre. Chiar de scandal.

Un grup de 15 cetățeni care s-au înscris conform regulamentului CGMB pe site-ul primăriei, ca să participe la ședință, au fost împiedicați de polițiștii locali să intre în primărie. Consilierul USR Ana Ciceală a intervenit în plenul ședinței pentru a cere ca oamenii să fie lăsați să intre, iar când i s-a tăiat microfonul a mers personal la ușă împreună cu alți consilieri USR ca să convingă polițiștii locali să respecte legea.

Scandalul despre care relatează presa nu a fost creat de prezența acelor oameni în sală, ci de ordinele date deja de luni de zile de doamna primar Gabriela Firea, care se folosește de poliția locală ca de o gardă personală. Scaunele nu erau ocupate, așa cum pretinde doamna Firea, deși la fiecare ședință îi obligă pe directorii și pe funcționarii din primărie să piardă timpul la ședințele consiliului doar ca să ocupe niște scaune, în loc să muncească. Cu toate astea erau suficiente scaune libere pentru a permite și prezența cetățenilor.

În maniera cu care deja ne-a obișnuit de un an de zile, doamna primar Firea a mințit la postul de televiziune Antena 3 că cetățenii i-ar fi agresat pe polițiști și că de fapt ei ar fi doar niște „așa-ziși cetățeni”, aduși acolo de USR sau de un pretins ONG apropiat USR, ca să-i hărțuiască pe consilierii care muncesc pentru binele orașului. Obișnuită cu PSD, care plănuiește în miez de noapte să scoată oamenii în stradă, doamna Firea crede că toate partidele sunt la fel.

Doamna Firea a folosit și acest prilej ca să se victimizeze, că nu poate să lucreze pentru că USR i se opune, dar nu propune niciun proiect. Îi amintim că pentru a ne exercita mandatul obținut democratic, prin vot, în iunie 2016, am fost nevoiți să o dăm în judecată tocmai pentru că se folosește de majoritatea PSD-ALDE ca să ia decizii ilegale, pentru că refuză să ne pună pe ordinea de zi proiectele propuse și pentru că a refuzat timp de câteva luni să ne valideze colegii.

https://usr-bucuresti.ro/2017/05/29/plangere-penala-pentru-abuz-in-serviciu-impotriva-gabrielei-firea-deoarece-blocheaza-proiectele-propuse-de-usr/

https://usr-bucuresti.ro/2017/04/25/usr-contesta-in-justitie-regulamentul-de-functionare-al-consiliului-general-bucuresti/

https://usr-bucuresti.ro/2017/04/11/societatile-comerciale-ilegale-ale-lui-firea-ajung-in-instanta/

O informăm pe doamna Firea, care a fugit în mod laș din sală când au intrat cetățenii, că USR nu are niciun merit în determinarea și spiritul civic de care au dat dovadă azi acești cetățeni, și care vor doar să fie informați. Dar și dacă ar fi fost așa, nu putem decât să fim mândri să fim asociați cu o astfel de atitudine perfect legitimă, cetățenească. Îi încurajăm și pe alți cetățeni care își doresc o primărie transparentă și un oraș administrat cu adevărat să vină la ședințele de consiliu și să fie cu ochii pe aleși. Legea e de partea lor.

Românii din alte orașe, care sunt așteptați la urne duminică, să-și aleagă noi primari, ar trebui să ia aminte despre cum este administrat un oraș de către PSD!

***

Dacă doriți să vedeți exact cum a fost „scandalul” de la Primăria Capitalei și atitudinea pe care consilierii PSD au avut-o față de cetățeni și față de noi pe toadă durata ședinței, urmăriți aici transmisia live:

www.facebook.com/USR.Bucuresti/videos/1927710804110336/

www.facebook.com/sergiubrega/videos/1457502754308480/

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]