• 22 aprilie 2019

Amendamentele USR București la Bugetul Capitalei pe 2019

Amendamentele USR București la Bugetul Capitalei pe 2019

150 150 USR Bucuresti

În ședința CGMB de mâine va fi supus la vot Bugetul Capitalei pe 2019. Este un buget care continuă tradiția risipei din ultimii 3 ani. Pentru că orașul are nevoie de altceva decât de târguri, festivaluri și statui, consilierii USR București au depus mai multe amendamente la proiectul de Buget. Aceste amendamente prevăd, printre altele:

  1. Tăierea a 213 milioane de lei de la secțiunea ”Alte cheltuieli cu bunuri și servicii” din bugetele ARCUB, PROEDUS, CREART și din bugetul propriu al Municipiului București. Așa cum s-a văzut în anii anteriori, aceste sume au fost folosite netransparent pe concerte și pe cheltuieli care nu au legătură cu prioritățile bucureștenilor.
  2. Diminuarea cu 15% (aproape 100 de milioane de lei) a tuturor cheltuielilor cu bunuri și servicii. Dacă procedurile de achiziții ar fi realizate mai riguros, Primăria Capitalei ar putea obține prețuri mai bune. Prin urmare, o diminuare cu 15% la acest capitol este un obiectiv realist.
  3. Diminuarea cu 8,5 milioane a fondurilor pentru statui. Bucureștiul nu are nevoie de mai multe statui. Și cu atât mai puțin de statui al căror cost exorbitant nu poate fi justificat nici prin valoarea și nici prin oportunitatea acestora.
  4. Suplimentarea cu 306 milioane lei pentru realizarea investițiilor necesare la sistemului de termoficare (refacerea rețelei pe 31 de km și modernizarea a 11 centrale)
  5. Alocarea sumei de 142 de milioane de lei la capitolul Sănătate pentru finalizarea tuturor obiectivelor de investiții.
  6. Suplimentarea cu 36 de milioane de lei a fondurilor pentru Protecția Mediului pentru realizarea de piste de biciclete.

 

Amendamentele USR pot fi citite aici: https://tinyurl.com/y4g5u94d

Analiza bugetului Capitalei pe 2019 poate fi citită aici: https://tinyurl.com/yxwglqnr

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]