RADU MIHAIU, PRIMARUL SECTORULUI 2: E OFICIAL! SECTORUL 2 E DE AZI PRINTRE CELE 100 DE ORAȘE EUROPENE CARE ȘI-AU ASUMAT MISIUNEA DE A DEVENI NEUTRE CLIMATIC PÂNĂ ÎN 2030

,,70 milioane de euro doar pentru Sectorul 2.

E oficial! Sectorul 2 e de azi printre cele 100 de orașe europene care și-au asumat misiunea de a deveni neutre climatic până în 2030. Iar asta vine la pachet cu o linie de finanțare dedicată – 200 de milioane de euro din Fondul de Modernizare pentru 3 primării: Cluj, Suceava și Sectorul 2.

Asta înseamnă că aproximativ 70 de milioane de euro vor veni la Sectorul 2, ca urmare a muncii susținute de peste 2 ani a echipei de la primărie, coordonată de Elena Tudose.

Comisia Europeană ne-a transmis anunțul potrivit căruia contractul nostru privind măsurile de reducere a amprentei de carbon și a emisiilor de gaze cu efect de seră a fost aprobat.

În cei peste 2 ani au fost implicați toți actorii relevanți – mediul academic, societatea civilă, sectorul de business. Iar azi avem recunoașterea eforturilor pe care le-am făcut în această direcție: mai mult spațiu verde, eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe, regenerare și sistematizare urbană, îmbunătățirea managementului deșeurilor, ecologizarea lacurilor, proiectul major de amenajare a salbei.

Dar apartenența la Misiunea europeană a celor 100 de orașe nu este doar o declarație de angajament. Pe lângă responsabilitatea și preocuparea de cum va arăta Bucureștiul în anii următori, această apartenență înseamnă și acces la resurse financiare importante pentru a continua aceste proiecte. Direcția e stabilită. Proiectele sunt muncit. Acum avem și finanțarea pentru ele.

Sunt mândru de această realizare și le mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat pe parcurs. Și echipei din Primărie care a dus această bătălie.

Aceasta este “greaua” moștenire pe care o lăsăm sectorului. Contez în continuare pe echipa din Consiliul Local că va duce mai departe ambiția de a face lucruri mari pentru comunitatea noastră și voi rămâne implicat în asta!”