• 29 august 2024

USR SECTOR 6: PNL ȘI PSD SACRIFICĂ INTERESUL PUBLIC PENTRU PROFITUL DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI!

USR SECTOR 6: PNL ȘI PSD SACRIFICĂ INTERESUL PUBLIC PENTRU PROFITUL DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI!

150 150 USR Bucuresti

București, 29 august 2024 – În timp ce Sectorul 6 se confruntă cu o creștere haotică a construcțiilor și cu o calitate a vieții tot mai scăzută din cauza poluării și a traficului, administrația locală sub conducerea primarului Ciprian Ciucu, susținută de majoritatea PSD-PNL, continuă să aprobe proiecte care ignoră complet reglementările urbanistice și interesele cetățenilor.

Un exemplu recent este proiectul care a fost votat în Consiliul Local al Sectorului 6 care aprobă construirea a 3 blocuri de până la 9 etaje pe parcela de la adresa Timonierului 26. Conform Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), clădirile ar trebui să fie destinate serviciilor publice conform reglementărilor zonei CB1. Regulamentul Local de Urbanism specifică clar că, în această zonă, sunt permise instituții și servicii publice supramunicipale și municipale, precum și sedii ale unor organisme extrateritoriale.

Consilierii USR Sector 6 trag un semnal de alarmă. Deja a devenit o practică: dezvoltatorii din Sectorul 6 mint Consiliul Local cu privire la destinația construcțiilor, când, de fapt, rezultatul se vede peste tot prin sector – nu sunt locuințe cu spaţii speciale sau servicii publice, ci blocuri de locuințe colective! Aceste blocuri generează trafic suplimentar și poluare într-una dintre cele mai dens populate zone ale Bucureștiului. La fel s-a întâmplat și în Drumul Taberei, în spatele magazinului Auchan.

„PNL și PSD în Consiliul Local fac ce știu ei mai bine: legitimează o minciună sfruntată girată de arhitectul-șef! La Timonierului 26, beneficiarul propune construcția de sedii de organisme extrateritoriale, când, în realitate, știm cu toții că acolo se vor construi blocuri! Blocuri care vor avea ieșire la faza 3 a Parcului Liniei și care vor genera poluare și trafic suplimentar într-un cartier deja supraîncărcat! Interesul public a fost lăsat de izbeliște de majoritatea PSD-PNL din Consiliul Local al Sectorului 6″, a declarat Mihaela Ştefan, viceprimar USR al Sectorului 6.

Consilierii USR Sector 6 cer respectarea legii urbanismului și stoparea acestor practici abuzive care subminează dezvoltarea echilibrată a sectorului.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]