• 28 august 2024

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMAR USR AL SECTORULUI 3: ROBERT NEGOIȚĂ A AMANETAT SECTORUL 3 PENTRU 15 ANI. DUPĂ CE A ÎNCERCAT SĂ MODIFICE PUZ-UL DE SECTOR ȘI A FOST OPRIT DE USR, ACUM FACE UN ÎMPRUMUT DE 100 DE MILIOANE DE EURO

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMAR USR AL SECTORULUI 3: ROBERT NEGOIȚĂ A AMANETAT SECTORUL 3 PENTRU 15 ANI. DUPĂ CE A ÎNCERCAT SĂ MODIFICE PUZ-UL DE SECTOR ȘI A FOST OPRIT DE USR, ACUM FACE UN ÎMPRUMUT DE 100 DE MILIOANE DE EURO

150 150 USR Bucuresti

Bucureşti, 28 august – Astăzi, primarul Robert Negoiță şi-a demonstrat din nou disprețul total față de lege și față de cetățenii Sectorului 3, introducând a doua oară, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, unul dintre cele mai nocive proiecte care ar urma să modifice Planul Urbanistic în zonele protejate din sector.

Mai grav, primarul Negoiță a adăugat pe ordinea de zi încă un proiect, deja respins anterior, fără ca acesta să fi suferit vreo modificare. Ignorând toate semnalele și opiniile contrare, continuă să forțeze adoptarea unor decizii care pun în pericol comunitatea. În semn de protest față de această sfidare sistematică a regulilor și a transparenței, consilierii USR Sector 3 au părăsit sala de consiliu.

“Acest proiect privind aprobarea măsurilor urbanistice pentru zona ultracentrală și zona centrală aferente Sectorului 3 prevede mai multe norme pe care specialiștii le-au considerat ilegale, având în vedere că nu se află în competențele Consiliului Local să aprobe astfel de documentații, ci ale Consiliului General al Capitalei și, mai mult decât atât, astfel de documente urbanistice ar trebui să fie elaborate de colective interdisciplinare formate din specialiști atestați. Totodată, măsurile urbanistice propuse ar prejudicia zonele construite protejate din Sectorul 3, încurajând demolarea acestora cu încălcarea Legii 422/2001 privind monumentele istorice. Și, chiar dacă fondul construit vechi nu se află în zonă construită protejată sau nu este clasat ca monument istoric, acesta alcătuiește, așa cum susțin și reprezentanții OAR și APUR, un țesut urban unitar, o identitate a orașului pe care trebuie să o protejăm”, a declarat Lucian Judele, viceprimar USR al Sectorului 3.

Şi, pentru ca sfidarea cetățenilor să fie maximă, primarul Negoiţă a adus o nouă lovitură pentru aceștia. Cu sprijinul consilierilor PSD-PNL loiali edilului Robert Negoiță, a fost aprobat un proiect de Hotărâre privind contractarea și garantarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de – atenţie! – 500 de milioane de lei (echivalentul a 100 de milioane de euro) pentru realizarea unor proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile. Această sumă va fi rambursată din banii cetățenilor Sectorului 3 pe o perioadă de maximum 15 ani.

„Din ianuarie 2024 se chinuie dl Negoiță să obțină în Consiliul Local aprobarea acestei finanțări. Din păcate, astăzi a și reușit. La datoriile curente care nu sunt neglijabile, cetățenii Sectorului 3 vor mai avea de rambursat încă 100 de milioane de euro plus dobânzile aferente pe o perioadă de 15 ani. Putem considera că Sectorul 3, deși are unul dintre cele mai mari bugete locale, este amanetat pentru interesele apropiaților lui Robert Negoiță. Știm deja la care societate de casă a primăriei vor ajunge cele 100 de milioane de euro…

O administrație publică locală responsabilă nu ar fi îngropat zeci și sute de milioane de euro în Hala Laminor, în borduri și pavele și în fântâni arteziene, ci ar fi redirecționat banii cetățenilor către prioritățile reale ale acestora, astfel încât să nu fie nevoie de împrumuturi cu dobânzi exorbitante pentru lucrările de renovare energetică a clădirilor rezidențiale”, susține Lucian Judele, viceprimar USR al Sectorului 3.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]