USR SECTOR 3: ROBERT NEGOIȚĂ VREA O LEGE SPECIALĂ PENTRU A CONTROLA URBANISMUL ÎN SECTORUL 3

București, 13 august – Primarul Robert Negoiță face legea la propriu în sectorul pe care îl conduce. În ședința de Consiliu Local de astăzi, administrația condusă de acesta a propus un regulament special de urbanism pentru Sectorul 3, care ar fi modificat modul de construire în zonele protejate, deși legea prevede clar că astfel de reglementări trebuie stabilite prin Planul Urbanistic General al Municipiului București.

Consilierii USR Sector 3 s-au opus ferm acestui proiect abuziv, atrăgând atenția asupra nerespectării legii și a consecințelor negative pentru comunitate.

„Negoiță își număra deja milioanele de euro pe care le-ar fi obținut atunci când ar fi explodat prețul terenurilor pe care le deține. Noul regulament de urbanism propus de Negoiță nu respectă legea în vigoare, deoarece în zona ultracentrală a Sectorului 3 există 23 de zone construite protejate unde s-ar aplica aceste măsuri. Hotărârea ar fi modificat modul de construire și în aceste zone fără avizul Ministerului Culturii sau vreun alt aviz prevăzut de lege”, a declarat Lucian Judele, viceprimarul USR al Sectorului 3.

Lucian Judele a avertizat, de asemenea, că primarul Negoiță nu renunță ușor și că va încerca să impună acest proiect prin influențarea votului consilierilor săi fideli.

Pentru a preveni implementarea acestui proiect abuziv, USR Sector 3 solicită organizarea urgentă a unei dezbateri publice, la care să participe reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România, ai Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România (APUR), ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ai Primăriei Municipiului București, precum și toți cetățenii interesați.