• 29 iulie 2024

USR SECTOR 5 DENUNȚĂ TENTATIVA MAFIEI IMOBILIARE DE A BETONA BUCUREȘTIUL CU 5 TURNURI. PROIECTUL, PUS PE ORDINEA DE ZI A CONSILIULUI LOCAL SECTOR 5 DE CĂTRE PRIMARUL PIEDONE, ESTE ILEGAL ȘI PERICULOS PENTRU ORAȘ

USR SECTOR 5 DENUNȚĂ TENTATIVA MAFIEI IMOBILIARE DE A BETONA BUCUREȘTIUL CU 5 TURNURI. PROIECTUL, PUS PE ORDINEA DE ZI A CONSILIULUI LOCAL SECTOR 5 DE CĂTRE PRIMARUL PIEDONE, ESTE ILEGAL ȘI PERICULOS PENTRU ORAȘ

150 150 USR Bucuresti

București, 29 iulie – USR Sector 5 condamnă ferm încercarea primarului Piedone de a introduce pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 5 un proiect ilegal și periculos pentru oraș. Proiectul prevede construirea a cinci turnuri de până la 35 de etaje în zona intersecției 13 Septembrie – Progresului.

„Piedone supune la vot acest proiect, deși este conștient că este ilegal. Este un exemplu clasic de dezvoltare urbană sălbatică, ce nu ține cont de nevoile oamenilor – spații verzi, parcuri, școli, grădinițe – ci doar de interesele meschine ale mafiei imobiliare. Vom ataca acest proiect dacă va trece prin votul PSD-PNL și al lui Piedone”, a declarat Alexandru Dimitriu, liderul consilierilor USR Sector 5.

Asociația Cotroceni a trimis un punct de vedere către Primăria Sectorului 5 și către consilierii de sector prin care a demonstrat ilegalitatea proiectului. Printre argumentele prezentate se numără avizul negativ de la Apa Nova, care a recunoscut că nu are capacitatea necesară de a asigura alimentarea cu apă potabilă pentru locuitorii noilor construcții și nici capacitatea de a prelua apele uzate generate de aceștia.

Documentația PUD pentru Șoseaua Progresului Nr. 48-80, Sector 5, nu respectă reglementările urbanistice stabilite de PUZ pentru Calea 13 Septembrie și str. Progresului, aprobate prin HCGMB Nr. 503/2019, privind configurarea spațial-volumetrică a construcțiilor. Toate acestea vor duce la supraaglomerarea fără precedent a unei zone din municipiul București, a cartierelor Panduri, Cotroceni, Sebastian și a altora adiacente.

De asemenea, un alt document esențial, un aviz negativ al arhitectului-șef al Primăriei Municipiului București, subliniază ilegalitatea proiectului.

USR Sector 5 solicită Consiliului Local Sector 5 să respingă acest proiect de PUD ilegal și să protejeze interesele și calitatea vieții locuitorilor din sector. Este inacceptabil ca administrația locală să susțină astfel de inițiative în detrimentul cetățenilor și al orașului.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]