• 27 iunie 2024

RADU MIHAIU, PRIMARUL SECTORULUI 2: PIXUL LUI CIOLACU NU BATE CONSTITUȚIA. A COMASAT ALEGERILE ȘI NE-A ARUNCAT ÎN CAMPANIE ÎNAINTE DE TERMEN, DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ MANDATE SCURTATE

RADU MIHAIU, PRIMARUL SECTORULUI 2: PIXUL LUI CIOLACU NU BATE CONSTITUȚIA. A COMASAT ALEGERILE ȘI NE-A ARUNCAT ÎN CAMPANIE ÎNAINTE DE TERMEN, DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ MANDATE SCURTATE

150 150 USR Bucuresti

Bucureşti, 27 iunie – Astăzi, la sediul Primăriei Sectorului 2, primarul Radu Mihaiu a discutat despre viitorul administrației locale în următoarele luni. Situația este una fără precedent în România, dat fiind faptul că alegerile locale au avut loc cu patru luni înainte de expirarea mandatelor primarilor în funcție.

Primarul Sectorului 2 a reafirmat angajamentul său de a-și respecta promisiunile și de a continua proiectele inițiate precum: Noul Obor, Noul Centru Vechi, Parcul Plumbuita, Parcul Național, reabilitări de blocuri, modernizări de străzi, indiferent de provocările politice și administrative cu care se confruntă.

„Cât timp sunt primar în funcție, am o responsabilitate față de alegători. Mă voi asigura că toate proiectele aflate în derulare își urmează planul. Noul Obor continuă. Mai ales acum, că instanța ne-a dat dreptate. La Parcul Plumbuita depunem autorizație și imediat ce o avem vom demara lucrările. La fel și la Parcul Național. Am primit un mandat de patru ani de la oameni și am de gând să mă țin de promisiunile făcute până în ultima zi”, declară Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

În cadrul conferinței, primarul a readus în atenție și impactul deciziei de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare: „Azi, datoria mea e față de cei 42.000 de oameni care m-au votat în 2020 și cei 52.500 care m-au votat acum. Ciolacu a comasat alegerile și ne-a aruncat în campanie înainte de termen, dar asta nu înseamnă că și mandatele au fost scurtate. Pixul lui Ciolacu nu bate constituția, măcar atât mai avem de bază prin România”, mai spune Radu Mihaiu.

În plus, Mihaiu a adus în discuție angajamentul său ferm față de integritatea administrației și a subliniat:

„În privința domnului Hopincă, nu am nicio datorie, iar după o campanie în care a demonstrat că este dispus să încalce toate legile, știu că nu acționează cu bună-credință. Îl îndemn să înceteze să amenințe funcționarii. Dacă domnul Hopincă are intenții de epurări politice, îl avertizez că va întâlni o rezistență hotărâtă, la care voi oferi tot sprijinul meu posibil. În tot acest mandat, am păstrat aparatul de specialitate departe de influențele politice. Am urmat o singură regulă: cei care își fac treaba sunt apreciați, cei care nu o fac pleacă. De aceea, 90% dintre funcționari sunt aceiași ca în 2020”, a spus primarul Sectorului 2.

 

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]