• 19 iunie 2024

USR SECTOR 3 DENUNȚĂ ILEGALITATEA ADMINISTRAȚIEI NEGOIȚĂ: NOUL POD PESTE DÂMBOVIȚA DIN LUNCA PRIPORULUI, FĂRĂ AVIZE ȘI AUTORIZAȚII LEGALE!

USR SECTOR 3 DENUNȚĂ ILEGALITATEA ADMINISTRAȚIEI NEGOIȚĂ: NOUL POD PESTE DÂMBOVIȚA DIN LUNCA PRIPORULUI, FĂRĂ AVIZE ȘI AUTORIZAȚII LEGALE!

150 150 USR Bucuresti

București, 19 iunie – USR Sector 3 denunță o nouă ilegalitate a administrației Negoiță: noul pod peste Dâmbovița, din zona Lunca Priporului, nu respectă normele legale de protecție a mediului și nu deține toate avizele și autorizațiile necesare. Această acțiune reprezintă o încălcare flagrantă a legislației în vigoare și o amenințare pentru mediul înconjurător.

Societatea „Algorithm Residential S3 SRL”, aflată sub directa coordonare a primarului Robert Negoiță, a primit prin atribuire directă lucrările de amenajare pe râul Dâmbovița pentru construirea unui pod.

Factual, la mijlocul lunii mai, imediat după ce mașinile societății primăriei conduse de primarul Robert Negoiță, „Algorithm Residential S3 SRL”, au început deversarea de pământ și de resturi de construcții în albia râului Dâmbovița, consilierul local USR Sector 3 Andrei Stan a sesizat autoritățile de control cu privire la aceste lucrări. Poliția Locală a Municipiului București a constatat că aceste lucrări se desfășurau în lipsa unor avize și autorizații specifice și a dispus încetarea lor și intrarea în legalitate.

Consilierii USR Sector 3 au trimis sesizări și către Garda Națională de Mediu și Administrația Națională „Apele Române” referitoare la deversările de moloz, plastic și deșeuri din construcții. Inspectorii care s-au deplasat la fața locului au dispus, în primul rând, sistarea lucrărilor până la remedierea situațiilor care reprezentau un pericol de mediu.

Cu toate acestea, în dimineața zilei de miercuri, 19 iunie, lucrările continuă neîntrerupt. În ciuda dispozițiilor Poliției Locale, dar și ale Apelor Române de sistare a lucrărilor și de conformare la normele legale, primarul Robert Negoiță se laudă cu rapiditatea cu care se desfășoară lucrările, scopul principal fiind clar: facilitarea accesului auto spre și dinspre dezvoltările imobiliare ale familiei Negoiță, situate în Sectorul 3 și în Popești-Leordeni.

„Am verificat acel pământ și am găsit în el atât moloz, cât și materiale de plastic, deversate fără rușine în albia râului Dâmbovița. Este o mare problemă de sănătate, pentru că Dâmbovița este râul care alimentează cu apă sute de mii de locuitori ai acestei țări. Totul, pentru a construi un nou pod care va permite accesul cetățenilor în noile complexuri imobiliare ale lui Ionuț Negoiță, fratele domnului primar”, spune Andrei Stan, consilier local USR Sector 3.

USR Sector 3 solicită urgent intervenția autorităților competente pentru oprirea lucrărilor ilegale din Sectorul 3. Locuitorii acestui sector merită transparență, respectarea legii și protejarea mediului înconjurător.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]