• 13 iunie 2024

LA SECTORUL 2, SUSPICIUNILE S-AU TRANSFORMAT ÎN DOVEZI CLARE DE FRAUDĂ

București, 13 iunie – Suspiciunile cu privire la votul din Sectorul 2 au fost confirmate ca dovezi clare de fraudă: semnături falsificate ale membrilor comisiei de vot pe procesele verbale urcate în platforma AEP. Primarul Radu Mihaiu a demonstrat că există probleme serioase în desfășurarea alegerilor recente în Sectorul 2, atrăgând atenția tuturor partidelor și autorităților asupra acestor falsuri. Face un apel către toate partidele să-și verifice semnăturile. Altfel, girează un furt organizat.

„Este evident că domnul Greblă încearcă să mușamalizeze fraudarea acestor alegeri. Cer în continuare să se renumere voturile în secțiile unde au dispărut voturi. Tergiversează sperând că lumea obosește. Nu vom obosi, vom lupta în continuare, pentru că acum diferența este mult mai mică între mine și contracandidatul meu”, declară Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

S-a constatat lipsa a peste 2.000 de voturi. La Secția 167, semnătura nu este cea a reprezentantului desemnat. În urma acestor dovezi, Radu Mihaiu a depus un denunț penal pentru semnătură falsă în acte publice.

„Vorbim de fraudă sistemică; avem 3-4 secții unde buletinele erau deja ștampilate. Am cerut anularea alegerilor de marți seara. Am făcut-o bazându-ne pe suspiciuni, iar acum deja avem dovezi. Cererea de anulare se depune la Biroul Electoral Central, care așteaptă închiderea procesului de votare. Aș dori să se reflecte corect rezultatul”, a adăugat Mihaiu.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, cere, de asemenea, corectitudinea procesului electoral: „Nu suntem aici să apărăm doar voturile USR-iste, ci să protejăm votul fiecăruia. Fac un apel să nu subestimăm importanța crucială a acestor zile și a procesului de renumărare a voturilor. Ne-am obișnuit cu politizarea unor instituții publice, dar să nu ne obișnuim cu politizarea numărării voturilor. Sunt dovezi că au existat acte de fraudă. Nu spun că domnul Ciolacu este responsabil pentru aceste discrepanțe, dar este responsabil politic pentru tăcerea Guvernului în fața acestor dovezi. Încă mai putem renumăra aceste voturi și încă ne mai putem asigura că fiecare vot este numărat. Este vorba despre un respect de bază pentru toți cetățenii care au votat și ca buletinul lor de vot să se regăsească în numărătoarea finală a voturilor”.