• 30 mai 2024

MIHAELA ȘTEFAN, VICEPRIMAR USR SECTOR 6: CIPRIAN CIUCU FOLOSEȘTE INSTITUȚIILE STATULUI SĂ ȘICANEZE CAMPANIA ELECTORALĂ A ALIANȚEI DREAPTA UNITĂ SECTOR 6

MIHAELA ȘTEFAN, VICEPRIMAR USR SECTOR 6: CIPRIAN CIUCU FOLOSEȘTE INSTITUȚIILE STATULUI SĂ ȘICANEZE CAMPANIA ELECTORALĂ A ALIANȚEI DREAPTA UNITĂ SECTOR 6

150 150 USR Bucuresti

 

Bucureşti, 30 mai – Mihaela Ștefan, viceprimarul Sectorului 6 și candidat Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 6, îl acuză pe actualul primar, Ciprian Ciucu, de utilizarea abuzivă a instituțiilor subordonate pentru a împiedica distribuirea materialelor electorale ale alianței Dreapta Unită.

Poliția Locală a Sectorului 6, aflată sub comanda directă a primarului și candidatului Ciprian Ciucu, a fost trimisă să confiște materialele electorale ale Dreptei Unite fără nicio decizie judecătorească în acest sens. Alianța Dreapta Unită Sector 6 a tipărit un singur material electoral prin care informa alegătorii că în echipa pe care Ciprian Ciucu, alături de PSD și PNL, dorește să o aducă la Primărie se află persoane controversate, cum ar fi candidatul Ion Tănăsuică, fost șef de depozit la Magazinul Unirea și care, înainte de 1989, furniza note informative Securității, în timp ce era în închisoare.

„Ciprian Ciucu face tot ce poate pentru ca alegătorii din Sectorul 6 să nu afle că, de fapt, el este candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 6. Pe 9 iunie, pe buletinele de vot, sub numele Ciprian Ciucu va apărea alianța PSD-PNL, iar la Consiliul Local situația este și mai gravă: Ciprian Ciucu deschide lista comună de consilieri PSD-PNL. Atât PSD, cât și PNL se chinuie din răsputeri să acopere faptul că pe lista comună se află candidați care au semnat note informative pentru Securitate. Aceasta este oferta electorală girată de Ciprian Ciucu și Gabriel Mutu, deveniți parteneri de alianță. Astăzi, Ciprian Ciucu se luptă să aducă înapoi PSD-ul în Primăria Sectorului 6”, declară Mihaela Ștefan, candidat Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 6.

Alin Stoica, președintele filialei USR Sector 6, subliniază că deciziile BES și BEM au creat o situație paradoxală, în care s-a interzis utilizarea termenului „turnător” în referire la Ion Tănăsuică, care, conform documentelor CNSAS, a furnizat note informative Securității în timpul detenției, sub numele conspirativ „TUDORAN”.

,,BES și BEM ne interzic nouă și oricărei instituții, inclusiv CNSAS, să oferim informații despre oameni care au fost informatori ai Securității, pentru că asta ar leza imaginea cuiva. Nu cred că am ajuns în situația în care să protejăm imaginea acestor persoane care au colaborat cu Securitatea, în 2024! Alegerile sunt despre a informa cetățenii despre candidați – nu despre a ascunde informații care sunt și publice”, declară Alin Stoica, președintele Filialei USR Sector 6.

Alianța Dreapta Unită Sector 6 avertizează că cetățenii Sectorului 6 nu vor avea nimic de câștigat dacă oameni cu un astfel de trecut vor reveni în Primărie. De asemenea, cere instituțiilor statului să nu mai blocheze informarea corectă a cetățenilor și accesul la informații care sunt deja publice.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]