• 14 mai 2024

MIHAELA ȘTEFAN, VICEPRIMAR USR AL SECTORULUI 6: „ÎL SOMĂM PE CIPRIAN CIUCU SĂ RESPECTE LEGEA. PRIMARUL CIUCU S-A AFLAT ÎNTR-UN CONFLICT DE INTERESE CARE L-A FAVORIZAT PE CANDIDATUL CIPRIAN CIUCU”

MIHAELA ȘTEFAN, VICEPRIMAR USR AL SECTORULUI 6: „ÎL SOMĂM PE CIPRIAN CIUCU SĂ RESPECTE LEGEA. PRIMARUL CIUCU S-A AFLAT ÎNTR-UN CONFLICT DE INTERESE CARE L-A FAVORIZAT PE CANDIDATUL CIPRIAN CIUCU”

150 150 USR Bucuresti

Bucureşti, 14 mai – Mihaela Ștefan, viceprimar și candidatul Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 6, trage un semnal de alarmă cu privire la încălcarea legislației electorale și atribuțiilor primarului actual, Ciprian Ciucu. PSD și PNL, cele două partide care au ales să-l susțină pe primarul Sectorului 6 pentru un nou mandat, au amplasat între 8 și 16 afișe pe aceeași locație, contravenind astfel procedurilor și legii în vigoare.

,,Avem o decizie a BEC care specifică foarte clar că pe acest panou electoral fiecare partid politic sau alianță are dreptul de a-și afișa un singur afiș. Din partea PSD-PNL, așa-zisa alianţă care îl susține pe domnul Ciucu, au fost lipite și 16 afișe la unele puncte de afișaj. A fost nevoie ca alianța Dreapta Unită Sector 6 să depună o sesizare la BES, care a fost admisă, iar o altă sesizare la Poliție, pentru ca aceste două partide aliate să se conformeze legii. Primarul Ciucu a încălcat legea pentru a-l favoriza pe candidatul Ciprian Ciucu. Cerem ca decizia BEC să fie aplicată, actualul primar să respecte legea, pentru a exista astfel șanse egale pentru fiecare competitor,” declară Mihaela Ștefan, candidatul Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 6.

Mai mult, primarul în funcție nu respectă legea nici atunci când este vorba de problemele cetățenilor. Consilierii USR Sector 6 i-au trimis primarului mai multe interpelări cu privire la modul în care se aplică legea în ceea ce privește dezvoltările imobiliare din sector.

Mai exact, din ‘’Regie Residence’’ lipsesc mai mult de 100 de locuri de parcare din cele care ar fi trebuit realizate de dezvoltatorul imobiliar. Consilierii USR au cerut un răspuns din partea primarului referitor la măsurile luate de primărie pentru ca dezvoltatorul să respecte legea, însă au primit aceleași constatări, fără nicio măsură concretă despre ce face primarul pentru a readuce în legalitate acel dezvoltator imobiliar.

,,Primarul vorbește despre urbanism responsabil la televizor, dar, pe de altă parte, acționează împotriva prevederilor legale și a cetățenilor. Atragem atenția că mai multe autorizații de construire, evident, care nu se aduc la cunoștința publicului, sunt emise cu încălcarea legii, cum ar fi cea pentru construcția de deasupra pasajului Lujerului, peste niște conducte de apă și canalizare. Această autorizație este contestată în instanță, însă primarul Ciucu nu oferă precizări sau lămuriri în acest sens’’, spune Alin Stoica, președintele Filialei USR Sector 6.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]