• 10 mai 2024

ALEXANDRU DIMITRIU, CANDIDAT DREAPTA UNITĂ PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 5: PIEDONE NU ȘI-A FĂCUT TREABA. 4 PIEȚE DIN SECTORUL 5 SUNT ÎNCHISE!

București, 10 mai – Alexandru Dimitriu, candidatul Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 5, atrage atenția asupra unei probleme critice în sector: lipsa piețelor. În fața unei situații alarmante, Piața 13 Septembrie a rămas închisă timp de peste 10 ani, privând comunitatea locală de un spațiu vital.

Cu o populație de peste 240.000 de locuitori, Sectorul 5 se confruntă cu lipsa acută a piețelor. Nu mai puțin de 4 piețe sunt închise, iar Piața Rahova, în plus, nu are autorizație legală, figurând în acte ca un șantier. Problemele structurale grave prezente în aceste locații reprezintă un pericol iminent pentru siguranța cetățenilor.

În acest context, candidatul Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, solicită intervenția urgentă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) pentru a efectua un control amănunțit și a lua măsurile necesare pentru asigurarea siguranței publice. Accidentele grave, cum ar fi prăbușirea plafonului, sunt consecințe directe ale neglijenței și ale lipsurilor administrative.

„Este momentul ca administrația publică să-și facă treaba. Cetățenii Sectorului 5 nu pot fi lăsați în voia sorții fără un acces adecvat la piețe și fără garanții privind siguranța spațiilor publice. Dreptul la un mediu urban sigur și funcțional trebuie să fie o prioritate absolută pentru autorități”, spune Alexandru Dimitriu.