• 9 mai 2024

ALEXANDRU DIMITRIU, CANDIDAT DREAPTA UNITĂ PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 5: INCENDIUL DE LA PIAȚA RAHOVA ARATĂ CĂ PIEDONE NU A ÎNVĂȚAT NIMIC DIN TRAGEDIA DE LA COLECTIV

ALEXANDRU DIMITRIU, CANDIDAT DREAPTA UNITĂ PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 5: INCENDIUL DE LA PIAȚA RAHOVA ARATĂ CĂ PIEDONE NU A ÎNVĂȚAT NIMIC DIN TRAGEDIA DE LA COLECTIV

150 150 USR Bucuresti

București, 9 mai – Incendiul de la Piața Rahova arată că Piedone nu a învățat nimic din tragedia de la Colectiv și aduce în atenția publicului o problemă gravă și persistentă: piața în cauză, subordonată primăriei conduse de Piedone, nu deține aviz ISU nici în prezent.

Incendiul, rapid stins, este încă un semnal de alarmă cu privire la aceeași problemă care a dus la tragedia de la Colectiv: neglijarea regulilor de securitate și lipsa avizelor necesare pentru funcționarea în siguranță a spațiilor publice.

„De-a lungul timpului, am tot spus că Piața Rahova nu poate fi deschisă în condiții legale și am sesizat, împreună cu consilierii USR Sector 5, autoritățile statului. Observ că Piedone nu a învățat nimic din Colectiv. A inaugurat Piața Rahova fără aviz la incendiu. A luat foc duminica trecută, iar totul a trecut neobservat. Personal, îmi doresc să avem cât mai multe piețe sigure în Sectorul 5. În acest moment, nu avem nicio piață autorizată, iar în mandatul meu îmi doresc să autorizez Piaţa Rahova și să redeschid Piața Ferentari, Piața 13 Septembrie și Piața Cotroceni”, spune Alexandru Dimitriu, candidat Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 5.

USR Sector 5 a cerut atât primarului Florea, cât și primarului Piedone să facă publice documentele doveditoare ale redeschiderii, inclusiv autorizația pieței, și a atras repetat atenția asupra acestor ilegalități. Încă de la redeschiderea Pieței Rahova în august 2020, au fost raportate incidente grave, cum ar fi prăbușirea unor părți din acoperiș peste tarabe. Consilierii USR au subliniat constant riscul la care sunt expuși cetățenii sectorului prin desfășurarea unor activități comerciale în spații cu deficiențe structurale majore.

USR Sector 5 solicită autorităților competente să ia măsuri urgente pentru asigurarea conformității tuturor spațiilor publice din Sectorul 5 cu normele și reglementările de securitate în vigoare. Este imperativ să se acorde o atenție deosebită piețelor, care reprezintă un element vital al vieții comunității și trebuie să fie locuri sigure și conforme din punct de vedere legal.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]