• 17 aprilie 2024

MIHAELA ȘTEFAN, VICEPRIMAR USR AL SECTORULUI 6, ANUNȚĂ INAUGURAREA CENTRULUI DE ZI PENTRU COPIII UCRAINENI ȘI ROMÂNI ÎN COMPLEXUL „GOLESCU GRANT”

MIHAELA ȘTEFAN, VICEPRIMAR USR AL SECTORULUI 6, ANUNȚĂ INAUGURAREA CENTRULUI DE ZI PENTRU COPIII UCRAINENI ȘI ROMÂNI ÎN COMPLEXUL „GOLESCU GRANT”

150 150 USR Bucuresti

București, 17 aprilie – Mihaela Ștefan, viceprimar și candidat Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 6, anunță inaugurarea Centrului de zi pentru copii de la „Palatul Golescu Grant”. Acest centru va oferi servicii de consiliere și îngrijire pentru copiii ucraineni și români din comunitatea Sectorului 6.

„Este al doilea proiect mare în care DGASPC Sector 6, instituție pe care o coordonez în calitate de viceprimar, este partener de încredere pentru Salvați Copiii România. Rămânem în permanent contact cu ONG-urile care ne pot sprijini pentru a dezvolta servicii sociale pentru comunitatea noastră. Primul proiect a fost centrul Barnahus, primul centru integrat pentru copii victime ale violenței și abuzului”, declară Mihaela Ștefan, candidat Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 6.

Copiii vor beneficia de activități precum pregătire la teme, masă caldă, cursuri de limba română și activități recreative. De asemenea, prin acest proiect se urmărește și facilitarea integrării mamelor ucrainene pe piața muncii. Un număr de 40 de copii cu vârste între 6 și 11 ani vor frecventa centrul zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 18:00.

Reamintim, acum doi ani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, a deschis primul centru de tip Barnahus. Un model integrat de servicii de evaluare psihologică și medicală, audiere și protecție a copiilor victime ale abuzului sexual și victime ale violenței domestice. În urma activităților din proiect, sute de copii victime ale abuzului sexual și violenței beneficiază de servicii integrate oferite în cadrul centrului.

DGASPC Sector 6, instituție coordonată de Mihaela Ștefan, candidat Dreapta Unită pentru Primăria Sectorului 6, menține o comunicare constantă cu organizațiile neguvernamentale care pot sprijini dezvoltarea serviciilor sociale pentru comunitatea locală.

Continuăm să facem lucruri bune în Sectorul 6! Pentru mai multe detalii despre programul de guvernare locală al Mihaelei Ștefan, vă rugăm să accesați: https://mihaelastefan.ro/

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]