• 17 aprilie 2024

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMAR ȘI CANDIDATUL DREAPTA UNITĂ PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL SECTORULUI 3: „ADMINISTRAȚIA LOCALĂ TREBUIE SĂ FACĂ DIN EDUCAȚIE O PRIORITATE!”

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMAR ȘI CANDIDATUL DREAPTA UNITĂ PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL SECTORULUI 3: „ADMINISTRAȚIA LOCALĂ TREBUIE SĂ FACĂ DIN EDUCAȚIE O PRIORITATE!”

150 150 USR Bucuresti

 

București, 17 aprilie – Lucian Judele, viceprimar și candidatul Dreapta Unită pentru funcția de primar al Sectorului 3, continuă seria de dezbateri din cadrul programului său de guvernare locală pentru Sectorul 3. Sub tema „Ce le transmitem copiilor despre România – Proiectele noastre pentru viitorul lor”, discuția a fost centrată pe soluțiile pentru educație în România și în Sectorul 3, avându-l ca invitat pe fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea. Alături de specialiști din domeniu, au fost analizate posibilele direcții de dezvoltare în acest sens.

„Administrația publică locală are datoria de a face din educație o prioritate. După trei mandate de primar, Robert Negoiță încă nu a fost în stare să asigure măcar o grădiniță în fiecare cartier din Sectorul 3. În prezent, sunt cartiere și mai vechi, dar și nou înființate, cum este Pallady, unde nu există nicio grădiniță sau școală. Pentru a crește bursele copiilor performanți din Sectorul 3 a trebuit ca noi, consilierii USR, să insistăm de mai multe ori în ședințele de Consiliu Local și, în final, să facem apel chiar la intervenția părinților pentru a convinge PSD-PNL să aprobe mărirea burselor”, a declarat Lucian Judele, candidatul Dreapta Unită pentru funcția de primar al Sectorului 3.

De la dezvoltarea educațională până la performanța universitară, USR are deja planul făcut chiar de ministrul care a finalizat PNRR, Cristian Ghinea. Soluția pentru educația preuniversitară este descentralizarea instituțiilor subordonate inspectoratelor școlare, iar PNRR este o șansă de neratat.

„Avem dreptul și chiar obligația să ne asigurăm că educația este o prioritate. Nu este suficient să alocăm fonduri, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt investite eficient. Educația, dar și sistemul de sănătate din România sunt exemple clare în acest sens. Este esențial să înțelegem că într-o democrație oamenii doresc să evolueze, iar nicio putere politică nu poate supraviețui doar prin acordarea de avantaje și pensii speciale pe termen lung. Ideea ar fi să schimbăm legile și să facem o competiție reală la nivel de universitate”, spune Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene.

„Când, în sfârșit, Primăria Sectorului 3 a avut bani din PNRR pentru renovarea școlilor, primarul Robert Negoiță a pus în pericol integritatea copiilor. A lăsat un șantier deschis pe timpul orelor, cu schele, materiale de construcții și pericol de electrocutare la tot pasul. În programul meu de guvernare locală, educația din Sectorul 3 va fi prioritate. Avem nevoie să investim în copii, pentru că ei vor fi adulții de mâine”, mai spune Lucian Judele, candidatul Dreapta Unită pentru funcția de primar al Sectorului 3.

În cadrul dezbaterilor USR Sector 3 s-au mai discutat și alte aspecte ale programului electoral al candidatului Lucian Judele, cum ar fi învățământul dual și programele propuse de Ministerul Educației, inclusiv „masa caldă” în școli.

Întâlnirile cu cetățenii și invitații speciali au loc săptămânal, abordând teme sociale importante din programul candidatului Lucian Judele pentru funcția de primar al Sectorului 3. Pentru mai multe detalii și pentru a vă înscrie la dezbateri, vă rugăm să accesați: https://lucianjudele.ro/inscriere-dezbateri

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]