• 15 aprilie 2024

CĂTĂLIN DRULĂ, LA LANSAREA LUI RADU MIHAIU, CANDIDAT AL ALIANȚEI DREAPTA UNITĂ PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL SECTORULUI 2: „ANUL ACESTA, LA ALEGERI, SUNTEM CHEMAȚI SĂ APĂRĂM ACEASTĂ ROMÂNIE, O ROMÂNIE MODERNĂ ÎN CARE OAMENII CINSTIȚI CONDUC INSTITUȚIILE.”

CĂTĂLIN DRULĂ, LA LANSAREA LUI RADU MIHAIU, CANDIDAT AL ALIANȚEI DREAPTA UNITĂ PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL SECTORULUI 2: „ANUL ACESTA, LA ALEGERI, SUNTEM CHEMAȚI SĂ APĂRĂM ACEASTĂ ROMÂNIE, O ROMÂNIE MODERNĂ ÎN CARE OAMENII CINSTIȚI CONDUC INSTITUȚIILE.”

150 150 USR Bucuresti

Bucureşti, 15 aprilie – Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorului 2, a fost desemnat de alianța Dreapta Unită pentru a candida pentru un nou mandat de primar al Sectorului 2 la alegerile locale din 9 iunie. La evenimentul de lansare a candidaturii au participat președintele USR, Cătălin Drulă, președintele PMP, Eugen Tomac, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, parlamentari și primari USR.

„În primul rând, trebuie să te gândești că un oraș e pentru oameni! Anul acesta, la alegeri, suntem chemați să apărăm această Românie, o Românie Modernă, în care oamenii cinstiți conduc instituțiile, conduc spitalele, ministerele, primăriile și se gândesc în fiecare zi cum să facă o țară mai bună pentru viitorul copiilor noștri. Vă spun că se poate! Există speranță. Avem mult de muncit în următoarele luni, dar se poate și corect. Radu Mihaiu trebuie să își ducă mai departe proiectele începute, lupta cu mafia imobiliară. A reușit să atragă fonduri europene de peste 800 de milioane de lei, în timp ce în mandatul fostului primar suma a fost de numai 50 de milioane. De la 50 de milioane la 800 de milioane. Fără scurtături ajungem departe!‘’, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR.

„USR la guvernare a însemnat singurul plan de modernizare a acestei țări – PNRR. PNRR înseamnă 30 de miliarde de euro care vin în România, înseamnă reformă și, în timp ce noi în administrația locală folosim acești bani, sunt unii care vor să îi folosească pentru sinecuri sau să își netezească drumul spre primărie – asta înseamnă să o iei pe scurtătură. Ne-am dat seama că fără hoție ajungem departe, dar este nevoie de un pas în plus: fără scurtături, fără «merge și așa». Acesta este felul corect de a face lucrurile”, spune Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

„Noi toți am reușit ceva extraordinar: PSD și PNL sunt disperați, de aceea își pun candidați comuni în comunitățile cu primari USR. Ăsta e extremismul de care se tem Nicu și Marcel?! Noi mergem mai departe cu aceeași determinare. PSD și PNL sunt în derută, sunt disperați pentru că, deși s-au comasat, nu le ies calculele. Dreapta Unită va scrie istorie în acest an, sunt convins de acest lucru, de aceea nu am cedat până acum, nu vom ceda nici de acum încolo”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP.

„Sectorul 2 a fost pe mâna comuniștilor mare parte din ultimii 30 de ani. Nu pot să nu readuc aminte de decizia înțeleaptă pe care au luat-o două formațiuni de dreapta, care și-au dat mâna să nu mai lase Bucureștiul pe mâna Ciumei Roșii. Și au reușit să-l scoată din mâna celor care au preferat, mereu, scurtăturile și mafia imobiliară. Radu Mihaiu a fost ales primar în 2020, deși aproape nimeni nu-i dădea nicio șansă. Și a fost o alegere înțeleaptă. E suficient să apelezi la serviciile Primăriei ca să îți dai seama ce progres s-a făcut”, susține Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei.

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată colaborarea. Chiar și atunci când am avut opinii diferite, fiecare dintre noi am urmărit interesul public. S-au întâmplat lucruri, s-au amenajat străzi și trotuare, s-a investit în școală, iar acest sector care a fost văduvit de o administrație corectă a avut-o în sfârșit! Sunt foarte optimist în privința lui Radu. Alegerile acestea sunt despre valori, pentru că din cele 5 milioane de oameni care au plecat din România, mulți au plecat că nu au mai suportat nedreptatea celor care sunt condamnați pentru corupție, nu au mai suportat furtul din bugetul public. E o luptă în care ne angajăm. Eu sunt foarte optimist că oamenii vor înţelege”, a spus Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Radu Mihaiu, în primul mandat, a făcut din creșterea accelerată a investițiilor o prioritate. A reușit să oprească risipa banului public din Primărie, a investit sume-record pentru a îmbunătăți aspectul Sectorului și calitatea vieții celor care locuiesc aici. Primarul Radu Mihaiu a făcut un audit extern după preluarea mandatului și, pe baza acestuia, a reorganizat instituția și a redus cu 10% posturile existente. Bugetul de investiții pe 2023 a depășit cifra de 1 miliard de lei, de 5 ori mai mult decât în tot mandatul fostului primar.

O altă prioritate din primul mandat al lui Radu Mihaiu a fost mărirea suprafețelor verzi din sector. A reușit recuperarea a 4 hectare de spațiu verde pentru reîntregirea celui mai mare parc din Sectorul 2, Parcul Plumbuita. Detalii aici: https://recuperamspatiulverde.ro/

Radu Mihaiu a investit substanțial în educație, prin crearea de grădinițe și creșe noi, și împreună cu echipa sa transformă Sectorul 2 într-un loc în care bucureștenii pot descoperi istoria și cultura în spații moderne. După amenajarea parcurilor, actuala administrație lucrează pentru a pune la punct „Noul Centru Vechi” al capitalei.

„Dacă s-ar fi mers pe drumul cel corect și cel drept, s-ar fi refăcut planul urbanistic general, nu PUZ-urile de sector, acelea sunt scurtături și nu calea corectă pentru urbanism pe termen lung în Capitală. Alt exemplu – un primar a spus că mai bine dăm autorizație de funcționare, fără autorizație la incendiu, și în urma acesteia au murit oameni. Asta înseamnă fără scurtături! Nu putem și nu vrem doar să peticim și să dăm o spoială doar ca să fie frumos la alegeri, nu asta este miza. Fără scurtături ajungem sectorul în care să vrei să trăiești și să îți crești copiii!”, susține Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Lansarea oficială a candidaturii a avut loc la Muzeul de Artă Nouă Imersivă.

 

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]