• 9 aprilie 2024

PRIMARUL RADU MIHAIU RECUPEREAZĂ 13.715 MP DE SPAȚIU VERDE PENTRU CREAREA NOULUI PARC MOROENI ȘI A 5 GRĂDINI URBANE ÎN SECTORUL 2!

PRIMARUL RADU MIHAIU RECUPEREAZĂ 13.715 MP DE SPAȚIU VERDE PENTRU CREAREA NOULUI PARC MOROENI ȘI A 5 GRĂDINI URBANE ÎN SECTORUL 2!

150 150 USR Bucuresti

București, 9 aprilie – După recuperarea celor 4 hectare și reîntregirea Parcului Plumbuita, primarul USR Radu Mihaiu continuă strategia de extindere a spațiului verde în Sectorul 2 prin exproprieri de terenuri private. Astfel, urmează să exproprieze 13.715 mp de spațiu verde pentru amenajarea unui nou parc în Sectorul 2 și cinci grădini urbane cu locuri de joacă. Sunt vizate cartierele cu deficit de spațiu verde.

„Astăzi este o zi importantă pentru comunitatea Sectorului 2. După multă muncă, documentații și studii de fezabilitate, am primit acordul Consiliului General pentru a demara procedurile de expropriere de spații verzi. Este vorba de achiziționarea unui teren de 10.234 mp, bogat în vegetație, care astăzi este, din păcate, un depozit de deșeuri. Îl amenajăm în noul Parc Moroeni – un parc multifuncțional pentru oamenii din cartierele Creangă și Andronache, care nu au niciun spațiu verde, niciun loc de joacă și nicio facilitate de petrecere a timpului liber. Avem un plan foarte clar de a-l transforma într-un parc pentru toate generațiile. Cu locuri de joacă, zonă de experimente senzoriale și grădini de ploaie pentru copii. Cu facilități pentru practicarea sportului în aer liber. Cu un amfiteatru central și foișoare dedicate socializării și organizării de evenimente și workshop-uri. Cu o promenadă generoasă în jurul lacului și zone dedicate relaxării în mijlocul naturii. În paralel, expropriem încă cinci terenuri pentru extinderea rețelei de grădini urbane de cartier. Trei dintre acestea vizează cartierul Andronache”, declară Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Primăria Sectorului 2 va iniția procedurile de expropriere de terenuri private atât pentru amenajarea Parcului Moroeni, cât și pentru:

1. Extinderea cu 445 mp a spațiului de odihnă existent în Șoseaua Mihai Bravu 125A. 445 mp încadrați cu regim construibil vor fi salvați de la betonare. În prezent, terenul este verde și de el vor beneficia locuitorii blocurilor de locuințe aflate în proximitate.
2. Exproprierea unui teren privat de 985 mp pentru amenajarea unui spațiu de petrecere a timpului liber, cu loc de joacă, pe str. Tușnad nr 43. Un răspuns la o nevoie reală pentru oamenii din cartierul Andronache, care sunt forțați să străbată distanțe mari până la Parcurile I. Creangă și Motodrom. În prezent, terenul este abandonat și va deveni un beneficiu pentru comunitate, cu câteva investiții utile: plantări arbuști, gard viu, flori perene și anuale, dotări cu mobilier urban, mese de șah și ping-pong, amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unei zone de calisthenics.
3. Crearea unei grădini urbane în Doamna Ghica 1B prin cumpărarea unui teren de 176 mp.
4. Terenul privat de 796 mp Str. Periș nr 6A va fi transformat din spațiu verde invadat de deșeuri în grădină publică cu loc de joacă pentru locuitorii cartierului Andronache. Se vor face investiții în plantări, amenajări cu plante perene și flori, dotări cu mobilier urban, mese de șah și ping-pong, un loc de joacă pentru copii și o zonă dedicată sportului în aer liber (calisthenics).
5. Crearea unei grădini urbane cu loc de joacă pe Str. Cumpenei nr. 6 prin exproprierea unui teren privat de 1.079 mp, în prezent abandonat, plin de buruieni și gunoaie. Va fi transformat într-un loc propice de petrecere a timpului liber pentru locuitorii cartierelor Creangă și Andronache. Și aici se vor face investiții în plantări și amenajări – loc de joacă pentru copii, mese de șah și ping-pong, zonă dedicată practicării sportului în aer liber.

Vă reamintim că Sectorul 2 are cel mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor. O realitate ce se datorează și faptului că a pierdut prin retrocedări multe terenuri aflate cândva în domeniul public. Strategia de extindere a spațiului verde asumată de primarul Radu Mihaiu este susținută de comunitatea Sectorului 2, care s-a aliat campaniei derulate https://recuperamspatiulverde.ro/ . Totodată, este și asumarea în fața Comisiei Europene, ce a desemnat Sectorul 2 drept orașul parte din „Misiunea celor 100 de orașe neutre climatic și inteligente până în 2030”.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]