• 27 martie 2024

LUCIAN JUDELE, CANDIDATUL USR PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 3: PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA PRIMARULUI NEGOIȚĂ ȘI A ADMINISTRATORULUI CIOBÎCĂ PENTRU CONTRACTE CU DEDICAȚIE, DE PESTE 15 MILIOANE DE EURO, ACORDATE RUDERLOR

LUCIAN JUDELE, CANDIDATUL USR PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 3: PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA PRIMARULUI NEGOIȚĂ ȘI A ADMINISTRATORULUI CIOBÎCĂ PENTRU CONTRACTE CU DEDICAȚIE, DE PESTE 15 MILIOANE DE EURO, ACORDATE RUDERLOR

150 150 USR Bucuresti

București, 27 martie – Lucian Judele, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3, și Emanuel Ungureanu, deputat USR, au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, și a administratorului public al Sectorului 3, Marius Daniel Ciobîcă, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, înșelăciune și conflict de interese în contracte de peste 15 milioane de euro.

Marius Daniel Ciobîcă, administratorul public al Sectorului 3 și membru în Consiliul de Administrație al societății Salubritate și Deszăpezire S3 SRL, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 3, a încheiat contracte prin achiziție directă cu societatea Greenwise Solutions deținută de Alina Gabriela Anton, partenera de viață a fratelui administratorului public Marius Daniel Ciobîcă, pentru furnizarea de coșuri de gunoi stradale și suporți pentru saci menajeri în valoare de 400.000 de euro. Tot acestei societăți, Greenwise Solutions SRL, i-au fost atribuite contracte încheiate cu Direcția Generală de Salubritate Sector 3 pentru furnizarea de saci menajeri și recipiente stradale de colectare a deșeurilor în valoare de peste 890.000 de euro din bani publici.

Ulterior, în 2022 și 2023, Robert Negoiță l-a delegat pe administratorul public Marius Daniel Ciobîcă să aprobe și să semneze caietele de sarcini pentru licitația lucrărilor pentru sisteme îngropate, respectiv pentru pavele și borduri, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, licitație câștigată de societatea Challenge Concept SRL, care aparține tot partenerei de viață a fratelui administratorului public Marius Daniel Ciobîcă.

„Acum o săptămână, am cerut insistent demisia administratorului Ciobîcă. Între timp, la presiunea mea și cea publică, înțeleg că a făcut acest gest. Dar nu este de ajuns, trebuie să răspundă în fața legii atât el, cât și primarul Negoiță, care trebuie să-i urmeze urgent exemplul și să plece din Primăria Sectorului 3. Personal, am reușit de nenumărate ori să opresc lucrări fără autorizații care ar fi distrus grădinile de bloc pentru a face loc unor alei absurde de pavele sau unor trotuare printre copaci. Asta se întâmplă când contractele sunt atribuite fără transparență către rude sau apropiați și în detrimentul cetățenilor Sectorului 3”, declară Lucian Judele, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3.

„Toate contractele au fost atribuite membrilor familiei administratorului public, folosind banii cetățenilor Sectorului 3. Este o încălcare repetată a legilor privind achizițiile publice”, spune Emanuel Ungureanu, deputat USR.

USR Sector 3 va continua să aibă toleranță zero pentru corupție și să facă demersuri pentru o administrație transparentă și responsabilă care pune interesele cetățenilor pe primul loc.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]