• 22 martie 2024

USR BUCUREȘTI: COALIŢIA PSD-PNL ȘI-A ÎNCHEIAT JOCUL POLITIC ȘI A ALES SĂ VOTEZE BUGETUL CAPITALEI

USR BUCUREȘTI: COALIŢIA PSD-PNL ȘI-A ÎNCHEIAT JOCUL POLITIC ȘI A ALES SĂ VOTEZE BUGETUL CAPITALEI

150 150 USR Bucuresti

Bucureşti, 22 martie – După trei săptămâni de amânări, în care au fost la un pas de la a arunca în aer proiectele bucureştenilor, partidul unic PSD-PNL a avut bunăvoința să voteze bugetul Capitalei.

Investițiile importante în sănătate, în parcuri și locurile de joacă, dar și în infrastructura rutieră au fost amânate două luni din cauza blocării absolut nejustificate de către PNL și PSD a bugetului. Cel mai important: bugetul pentru 2024 prevede 144 de milioane de lei bani pentru parcuri, 833 de milioane pentru Administrația Spitalelor (ASSMB), iar pentru Administrația Străzilor, 250 de milioane de lei.

,,Acum, după ce PNL a fost înghițit de coruptul PSD și, practic, PNL s-a aliat cu groparii Capitalei din ultimii 30 de ani, cei care au risipit banii publici pe proiecte fără sens, devine limpede că această nouă coaliție de la nivelul Bucureștiului este doar o extensie a jocului corupt pe care PSD îl practică de decenii. Bucureștenii sunt victimele evidente ale acestei manevre politice manipulatoare și ale incompetenței generalizate în gestionarea orașului”, declară Vlad Voiculescu, preşedinte USR Bucureşti.

Azi, proiectul de buget a fost aprobat în unanimitate, cu 51 de voturi „pentru”. Reamintim: consilierii USR au fost prezenți la toate ședințele de buget și au votat de fiecare dată în favoarea bugetului Capitalei și pentru continuarea proiectelor vitale pentru cetățeni.

,,A fost a patra ședință, iar domnul Ciolacu, acum două zile, le-a dat voie să voteze. Acest spectacol a fost unul politic. Bugetul a fost propus acum o lună, iar azi aveam un amendament primit cu 20 de minute inainte de ședință, care nu rezolva cu nimic acele presupuse datorii. Impactul bugetar a fost de 300 de milioane lei și nu de un miliard, cum au mințit cei de la PSD-PNL. Grupul USR nu a votat amendamentul propus de comasați, dar a votat bugetul propus de primarul Nicușor Dan”, spune Valentin Necula, liderul consilierior generali USR.

,,Am asistat la o mascaradă cu audiență limitată a “majorității” comasate ce i se opune Primarului General. Toți bucureștenii știu deja că jocurile lor politicianiste au amânat adoptarea bugetului pentru o lună. Sceneta din timpul ședinței de Consiliu General prin care au insistat că mai nou permit PSD-iștilor să facă “binele știut” Capitalei a arătat doar că minciunile prezente în ADN-ul PSD de 30 ani sunt prezente din păcate la unii colegi PNL. Cetățenii îi vor asimila PSD-ului, iar cei cu viziune liberală, antreprenorii, mediul de afaceri, societatea civilă și oamenii onești vor înțelege că de ieri PNL a predat toate armele către PSD la București”, spune Nicorel Nicorescu, consilier general USR.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]