• 21 martie 2024

PRIMARII USR LUPTĂ PENTRU SPAŢII VERZI

PRIMARII USR LUPTĂ PENTRU SPAŢII VERZI

150 150 USR Bucuresti

București, 21 martie 2024 – Primarii USR din Sectorul 1 și Sectorul 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, respectă ceea ce au promis: extinderea spațiilor verzi și protejarea mediului în București.

Primarul Clotilde Armand anunță că Poliția Locală a Sectorului 1 a dat o amendă-record de 475.000 de lei pentru defrișarea ilegală a 47 de arbori. Această măsură a fost luată după ce un mare dezvoltator imobiliar care construiește un complex de locuințe de lux în nordul Sectorului 1 a tăiat ilegal o adevărată pădure urbană.

„A primit amenda maximă prevăzută de lege: 10.000 de lei / arbore defrișat ilegal. La această sumă s-a adăugat o altă sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 de lei, pentru neasigurarea spălării zonei aferente șantierului și a utilajelor din perimetrul acestuia. Reformarea Poliției Locale pe care am realizat-o la începutul mandatului își arată roadele. În Sectorul 1 îi sancționăm pe toți cei care încalcă legea, indiferent de numele, influența politică, puterea financiară sau calitatea acestuia”, declară Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Subliniem aici și eforturile primarului USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, pentru extinderea spațiilor verzi în cartierele sectorului. Astfel, au fost restituite 4 hectare de spațiu verde retrocedat, iar Parcul Plumbuita, cel mai mare din Sectorul 2, a fost reintegrat și reamenajat în beneficiul comunității. Mai mult, campania „Recuperăm Spațiul Verde” a mobilizat comunitatea pentru susținerea proiectelor de extindere a spațiului verde din sector, inclusiv amenajarea Parcului Circului, Parcului Verdi, Parcului Sfântul Pantelimon, Parcului Valea Saulei și Parcului Moroeni, totalizând peste 30 de hectare de parcuri noi.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]