• 15 martie 2024

CAMPANIA „RECUPERĂM SPAȚIUL VERDE” CONTINUĂ: RADU MIHAIU, PRIMARUL USR AL SECTORULUI 2, AVANSEAZĂ ÎN PROCESUL PENTRU RECUPERAREA A ÎNCĂ 12.000 DE METRI PĂTRAȚI DE SPAȚIU VERDE

CAMPANIA „RECUPERĂM SPAȚIUL VERDE” CONTINUĂ: RADU MIHAIU, PRIMARUL USR AL SECTORULUI 2, AVANSEAZĂ ÎN PROCESUL PENTRU RECUPERAREA A ÎNCĂ 12.000 DE METRI PĂTRAȚI DE SPAȚIU VERDE

150 150 USR Bucuresti

București, 15 martie – Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2, face pași importanți pentru recuperarea spațiilor verzi! Un total de 12.000 de metri pătrați din inima cartierului Andronache sunt propuși pentru expropriere, cu scopul de a crea un parc modern și complet echipat. Acest parc va oferi o varietate de facilități, inclusiv terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii și zone de relaxare, pentru nevoile diverse ale comunității. Proiectele vor fi supuse votului consilierilor generali la sfârșitul acestei luni.

„Cartierul Andronache nu are niciun parc, niciun spațiu verde și niciun loc de joacă. Orașul pe care mi-l doresc eu are toate facilitățile la îndemână pentru locuitorii săi. Această administrație a pornit un proces amplu de recuperare a spațiilor verzi în așa fel încât să le înapoiez oamenilor ceea ce merită. Sunt 12.000 de metri pătrați de recuperat pentru comunitatea din Andronache. Sunt convins că la finalul acestei luni, când proiectele vor fi supuse votului consilierilor generali, aceștia, indiferent de grupul politic din care fac parte, vor înțelege că e nevoie de spațiu verde în cartierul Andronache și vor vota pentru exproprierea acestor terenuri”, spune Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2.

Această investiție depășește suma de 30 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei sunt alocate pentru exproprierea terenurilor necesare.

Bucureștiul a suferit pierderi semnificative de spațiu verde din cauza exproprierilor, aproximativ 500 de hectare fiind afectate, iar Sectorul 2 a fost cel mai grav afectat. Ca rezultat, în prezent, acesta are cel mai mic spațiu verde pe cap de locuitor: doar 12,43 metri pătrați, în comparație cu cei 26 de metri pătrați impuși de lege.

În acest context, reamintim că, anul trecut, USR Sector 2 a lansat campania „Recuperăm Spațiul Verde” în Sectorul 2. Această campanie a avut ca scop mobilizarea comunității pentru susținerea proiectelor de extindere a spațiului verde din sector, inițiate de Primăria Sectorului 2. Printre aceste proiecte se numără Parcul Circului, Parcul Verdi, Parcul Sfântul Pantelimon, Parcul Valea Saulei și Parcul Moroeni, în total peste 30 de hectare de parcuri noi.

În plus, primarul Radu Mihaiu a obținut pentru bucureșteni restituirea a 4 hectare de spațiu verde retrocedate și a reunit cel mai mare parc din Sectorul 2, Parcul Plumbuita.

Puteți vedea toate proiectele de recuperare a spațiilor verzi din Sectorul 2 pe site-ul: recuperamspatiulverde.ro

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]