• 11 martie 2024

USR BUCUREȘTI: COALIȚIA PSD-PNL BLOCHEAZĂ ÎN MOD CINIC BUGETUL CAPITALEI PENTRU A TREIA OARĂ

București, 11 martie – Coaliția comasată PSD-PNL continuă să își neglijeze responsabilitățile față de locuitorii Capitalei, respingând pentru a treia oară consecutiv bugetul propus pentru București.

La fel ca la celelalte ședințe de buget, doar consilierii generali PMP și USR au susținut bugetul Capitalei. Pentru adoptarea proiectului de buget este nevoie de susținerea a 28 dintre cei 54 de consilieri în funcție. Au fost 17 voturi pentru, 23 de abțineri și un vot împotrivă.

Concluzia deciziei Coaliției PSD-PNL: fondurile destinate spitalelor, iluminatului public și alte proiecte importante rămân blocate, amplificând această criză.

,,Este alarmant faptul că această coaliție PSD-PNL refuză să se angajeze în dialog și soluționarea problemelor cu care se confruntă orașul nostru. Acest comportament afectează direct capacitatea Primăriei Generale de a implementa proiecte şi politici esenţiale pentru Bucureşti şi bucureşteni”, declară Vlad Voiculescu, președinte USR București.

,,M-am întâlnit cu instituţiile cu bugete mai mari, cum e Administraţia Străzilor, Administraţia Spitalelor, ALPAB, cea pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, care mi-au spus că o diminuare a bugetului lor le-ar perturba activitatea”, spune Nicușor Dan, primarul Capitalei.

USR București îşi reafirmă angajamentul în lupta pentru transparență, eficiență și bună guvernare în interesul tuturor bucureștenilor. Facem din nou apel la toate părțile implicate să depășească interesele politice și să se concentreze asupra rezolvării problemelor reale ale Bucureştiului.