• 6 martie 2024

USR BUCUREȘTI: PNL ȘI PSD ÎI PEDEPSESC PE BUCUREȘTENI ȘI BLOCHEAZĂ BUGETUL CAPITALEI PENTRU A DOUA OARĂ

București, 6 martie – Astăzi, Alianța PSD-PNL din Consiliul General al Capitalei a ales, pentru a doua oară, să blocheze proiecte importante pentru bucureșteni și să nu voteze bugetul Capitalei. Mai mult, într-un gest de protest, consilierii PNL au părăsit sala de consiliu. Asta, după ce la prima ședință, săptămâna trecută, PSD a ales să nu se prezinte la vot.

„Avem un buget care continuă ceea ce am început anii trecuți. Ceea ce nu am văzut în amendamentele propuse de PNL și PSD este de unde se vor lua acești bani. Faptul că alianța PSD-PNL nu a votat acest buget atrage după sine repercusiuni și oamenii trebuie să știe. Nu se mai pot plăti salarii, subvenții, iar proiectele rămân blocate”, declară Valentin Necula, liderul consilierilor generali USR.

Pentru adoptarea proiectului de buget este nevoie de susținerea a 28 dintre cei 54 de consilieri în funcție. Proiectul a fost susținut doar de consilierii USR și PMP. În ședința de astăzi, bugetul a primit doar 19 voturi pentru.

„Suntem profund dezamăgiți că astăzi, în loc să adoptăm un buget pentru Primăria Generală care să permită continuarea proiectelor începute sau să demarăm împreună alte proiecte așteptate de mult timp de către cetățeni, PNL a ales să nu voteze un buget elaborat pe baza acestor acțiuni și proiecte derulate și asumate în comun. Constatăm cu tristețe că aceștia nu își mai respectă cuvântul dat bucureștenilor în 2020, când PNL a promis o alianță de dreapta și acum, într-o mișcare politică cinică, aleg să oprească în an electoral toate proiectele începute de administrația actuală”, declară Nicorel Nicorescu, consilier general USR.

Bugetul Capitalei pentru anul 2024 a fost construit echilibrat. Bugetul Primăriei Municipiului București este de aproximativ 7,8 miliarde de lei. Majoritatea banilor, adică 73,3%, provin din veniturile încasate direct de Primărie în bugetul local.