• 2 martie 2024

RADU MIHAIU, PRIMARUL USR AL SECTORULUI 2: DĂM ÎN FOLOSINȚĂ PRIMELE TREI PARCĂRI SECURIZATE ȘI GRATUITE PENTRU BICICLETE!

RADU MIHAIU, PRIMARUL USR AL SECTORULUI 2: DĂM ÎN FOLOSINȚĂ PRIMELE TREI PARCĂRI SECURIZATE ȘI GRATUITE PENTRU BICICLETE!

150 150 USR Bucuresti

București, 2 martie – Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2, anunţă extinderea infrastructurii pentru bicicliști cu primele 3 parcări securizate pentru biciclete, ce vor fi gratuite în primele 6 luni! Totodată, au fost bugetate și urmează să fie montate încă 3 parcări velo.

,,Am implementat parcări securizate unde poți lăsa bicicleta peste noapte. Simplu: instalezi o aplicație și e gata. Vestea bună: pentru 6 luni, această parcare este gratuită pentru toți locuitorii, pe principiul primul venit, primul servit. Spațiu pentru 20 de biciclete și ustensile în caz de defecțiune. Încurajăm locuitorii din Sectorul 2 să profite de aceste noi facilități și să opteze pentru o alternativă mai sustenabilă și mai sănătoasă în materie de transport,’’ declară Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2.

Aceste noi parcări sunt concepute pentru a oferi un mediu sigur și comod bicicliștilor din zonă, facilitându-le deplasarea către locul de muncă, școală sau alte destinații importante din Capitală. Zonele în care se regăsesc cele trei parcări securizate sunt lângă metrou sau stații principale în:
Intersecția Șoseaua Colentina – Strada Doamna Ghica.
Intersecția Bulevardul Chișinău – Șoseaua Pantelimon.
Intersecția Șoseaua Colentina – Șoseaua Ștefan cel Mare (Rond Obor).

Locațiile au fost selectate strategic pentru a servi nevoilor comunității și pentru a încuraja utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport în Sectorul 2 și în întreaga Capitală.

Aceste parcări securizate sunt doar începutul unei serii de inițiative menite să îmbunătățească infrastructura pentru bicicliști în Sectorul 2. De asemenea, Primăria Sectorului 2 are în plan construirea a 36,45 de kilometri de piste de biciclete, adică 10 trasee, un proiect finanțat prin PNRR și aflat în lucru.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]