• 29 februarie 2024

PARTIDUL UNIC PSD-PNL VREA ZGOMOT PUTERNIC NOAPTEA ÎN BUCUREŞTI

PARTIDUL UNIC PSD-PNL VREA ZGOMOT PUTERNIC NOAPTEA ÎN BUCUREŞTI

150 150 USR Bucuresti

București, 29 februarie 2024 – Astăzi, alianța PSD-PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului București a votat pentru a treia oară împotriva intereselor și liniștii locuitorilor capitalei, respingând propunerea USR, un proiect vital pentru reducerea poluării fonice și a disconfortului generat de autovehicule și motociclete în timpul nopții.

Propunerea consilierilor USR prevedea sancționarea mașinilor şi motocicletelor cu emisii sonore ce depășeau 95 decibeli dacă circulau după ora 22.00. Conform proiectului, măsurarea nivelului de zgomot generat de vehicule trebuia să fie efectuată de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român.

,,Prin acest vot, alianța PSD-PNL demonstrează că prioritățile lor politice sunt mai importante decât binele comun al cetățenilor din București. Ignorând cu bună știință nevoile comunității, au respins un proiect important, cel pentru reducerea poluării fonice în timpul nopții. Această decizie arată încă o dată că politica lor este dominată de interesele partizane, în detrimentul bunăstării cetățenilor,’’ declară Vlad Voiculescu, preşedinte USR Bucureşti.

Analiza proiectului a relevat că pe zeci de străzi din București, nivelul maxim admisibil de zgomot de 60 dB(A) este depășit, afectând un total de 12.419 de clădiri. Consecințele acestui fenomen includ disconfortul, tulburările de somn, afecțiunile mintale, scăderea productivității la locul de muncă și insomniile.

,,PSD și PNL au votat împotriva liniștii bucureștenilor, ignorând nevoile comunității. Voi continua să insist pentru ca mașinile de curse și motocicletele zgomotoase să nu mai tulbure somnul și liniștea locuitorilor noștri pe timp de noapte. Este o măsură de bun-simț, esențială pentru a face Bucureștiul mai apropiat de marile capitale europene,” a declarat iniţiatorul proiectului, Gabriel Rău, consilier general USR.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]