• 28 februarie 2024

USR SECTOR 5: PIEDONE A TRANSFORMAT PRIMĂRIA SECTORULUI 5 ÎN AFACERE DE FAMILIE

USR SECTOR 5: PIEDONE A TRANSFORMAT PRIMĂRIA SECTORULUI 5 ÎN AFACERE DE FAMILIE

150 150 USR Bucuresti

Bucureşti, 28 februarie – Astăzi, după luni de zile în care USR Sector 5 reclamă gravele abuzuri și practici nepotiste ale Primarului Cristian Popescu Piedone, Agenția Națională de Integritate (ANI) şi-a făcut datoria.

Conform raportului publicat de ANI, Primarul Piedone este în conflict de interese administrativ după ce și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale. Într-o demonstrație flagrantă de favoritism familial, Piedone a semnat personal dispoziția de numire a ginerelui său în această comisie, obținând avantaje materiale de peste 109.520 RON.

Aceste practici corupte nu sunt izolate, ci fac parte dintr-un model extins de nepotism și abuz în administrația locală a Sectorului 5.

,,Am sesizat aceste aspecte în nenumărate rânduri. Din păcate, nu este singurul caz în care Piedone cheltuiește banii Sectorului 5 pentru rudele sale. Nepotul, Iulian Cârlogea, primește un salariu de peste 5.000 de euro în calitate de administrator public al Sectorului 5, numit tot prin semnătura Primarului Piedone. De pe listele partidului său, PUSL, un alt nepot, fratele administratorului public, este consilier local la Sectorul 5. Și avem și al treilea frate Cârlogea care este adjunct la Poliția Locală Sector 5. Mai sunt în primărie soțiile și alți apropiați ai lui Piedone, în funcții călduțe”, declară Alexandru Dimitriu, candidat USR la Primăria Sectorului 5.

USR Sector 5 continuă să solicite instituțiilor abilitate să investigheze aceste practici abuzive și să ia măsurile legale necesare pentru restabilirea integrității și respectului în administrația publică locală.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]