• 8 februarie 2024

PROIECT CU DEDICAŢIE OFERIT DE PRIMARUL NEGOIŢĂ UNEI SOCIETĂŢI PRIVATE: USR SECTOR 3 SOLICITĂ TRANSPARENŢĂ ŞI RESPONSABILITATE

PROIECT CU DEDICAŢIE OFERIT DE PRIMARUL NEGOIŢĂ UNEI SOCIETĂŢI PRIVATE: USR SECTOR 3 SOLICITĂ TRANSPARENŢĂ ŞI RESPONSABILITATE

150 150 USR Bucuresti

București, 8 februarie – Lucian Judele, candidatul USR la Primăria Sectorului 3, aduce în atenția publică situația actuală privind un proiect de hotărâre propus de primarul Robert Negoiță, care solicită darea gratuită în folosință a unei școli către o societate privată.

Consilierii USR Sector 3 subliniază dificultățile în obținerea expunerii de motive a primarului Negoiță și a raportului de specialitate care datează din anul 2015, hotărârea fiind acum arhivată și indisponibilă.

,,Părinții care plătesc taxe școlare la școlile private susțin financiar personalul, chiria și utilitățile. Acordarea gratuită a unei școli de stat către o entitate privată ridică întrebări serioase despre echitatea și transparența deciziei. Pentru Școala de stat Waldorf nu s-au găsit bani la bugetul Sectorului 3 de 2 ani de zile pentru un spațiu în care copiii să-și poată desfășura orele în condiții decente. Pentru ONG-uri care își desfășoară activitatea gratuit în favoarea locuitorilor Sectorului 3 nu se găsesc spații, dar pentru societăți prietenoase cu domnul Negoiță se găsește o școală GRATIS,” declară Lucian Judele, candidatul USR la Primăria Sectorului 3.

Consilierii USR Sector 3 așteaptă clarificări și documentele necesare din partea primarului Negoiță cu privire la acest proiect. Până atunci, USR Sector 3 nu va susține propunerea. Totodată, va sesiza organele abilitate să intervină atunci când există un contract “cu dedicație”.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]