• 4 februarie 2024

PARCUL PLUMBUITA SE EXTINDE: PRIMARUL RADU MIHAIU A RECUPERAT CELE 4 HECTARE RETROCEDATE ÎN 2014

București, 4 februarie 2024 – Primăria Sectorului 2, sub conducerea primarului Radu Mihaiu, marchează o victorie importantă pentru București, odată cu recuperarea a patru hectare de spațiu verde destinate reîntregirii Parcului Plumbuita, teren care a fost retrocedat în 2014. Valoarea achiziției se ridică la 4.325.000 de euro, echivalentul a 104,66 euro/mp.

„Zilele trecute am semnat achiziția celor 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita. Aceste patru hectare de spațiu verde, care erau pe cale să devină construibile, sunt acum integrate într-un parc ce servește ca mărturie a istoriei Bucureștiului. Această realizare nu este doar pentru București, ci și pentru calitatea vieții locuitorilor orașului nostrum,” declară Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

În primăvara acestui an, va începe proiectul de modernizare a Plumbuitei I și II, precum și a Insulei Plumbuita, o investiție ce se ridică la peste 80 de milioane de lei. Procesul de modernizare va include și cele 4 hectare recent recuperate, ceea ce va mări parcul cu 20%. În prezent, spațiul verde recuperat se află într-o stare avansată de degradare, fiind transformat într-un depozit de deșeuri abandonate.

„Am modernizat 16 parcuri și am revitalizat peste 24 de hectare de spațiu verde. Însă, pe termen lung, alături de eforturile de ecologizare a Salbei de Lacuri, urmăm toți pașii necesari pentru a replica succesul reîntregirii Parcului Plumbuita. Vom recupera peste 30 de hectare de spațiu verde, inclusiv Menajeria Parcului Circului, terenul de 12.000 mp din inima Parcului Verdi și extinderea Parcului Sfântul Pantelimon. Intenționăm să expropriem pentru crearea a două parcuri noi în Sectorul 2: Parcul natural Valea Saulei și Parcul multifuncțional Moroeni, care vor fi pe ordinea de zi a Consiliului General,” adaugă Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

În ultimii 30 de ani, Parcul Plumbuita a beneficiat doar de lucrări minime de întreținere, cu zone extinse lăsate în paragină. De la preluarea mandatului, primarul Radu Mihaiu a modernizat toate locurile de joacă din acest parc şi a realizat o ecologizare a Insulei Plumbuita, de unde au fost eliminate peste 800 de tone de deșeuri.

Investițiile în creșterea calității spațiului verde existent, precum și în extinderea acestuia, reprezintă o prioritate pentru mandatul lui Radu Mihaiu la Sectorul 2.