• 3 februarie 2024

USR SECTOR 1: CURTEA DE CONTURI, INSTRUMENT POLITIC DE HĂRŢUIRE ÎN MÂNA PSD

USR SECTOR 1: CURTEA DE CONTURI, INSTRUMENT POLITIC DE HĂRŢUIRE ÎN MÂNA PSD

150 150 USR Bucuresti

București, 3 februarie – USR Sector 1 condamnă ferm utilizarea Curții de Conturi în scopuri politice. Este inacceptabil ca o instituție fundamentală a statului român să fie folosită pentru atacarea adversarilor politici, în special a primăriei Sectorului 1.

Concret, în 2023, din patru controale ale Curții de Conturi, trei au fost la Primăria Sector 1. În plus, în 2022, constatăm că din cele cinci controale efectuate la primăriile din București, patru au vizat Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, unul dintre edilii care deranjează cel mai mult actuala coaliție de guvernare.

,,N-au motivat deloc aceste controale. Pur şi simplu stabilesc în plenul lor că primarii USR trebuie hărţuiţi. Ştiu că dl Mihai Busuioc este lipsit de onoare şi nu-şi dă demisia pentru că este ilegal să controleze la ordine politice instituţiile statului român. Dar mai ştiu şi altceva: ştiu că n-am să mă las până nu plăteşte în Justiţie pentru asta. El şi toţi politrucii din vârful acestei instituţii vitale pentru democraţie,” declară Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

USR Sector 1 subliniază încă o dată că instituția Curții de Conturi trebuie să fie condusă de profesioniști, nu trebuie să devină o unealtă politică a partidelor aflate la guvernare.

,,Aceste controale sunt un exemplu clar de folosire a unei instituții a statului în scopuri politice și electorale. Din acest motiv, solicit demisia în regim de urgență a lui Mihai Busuioc, aflat la conducerea acestei instituții, și a celorlalți politruci cu care PNL și PSD au umplut Plenul Curții de Conturi,” mai spune Mihai Badea, vicepreşedinte al Filialei Locale USR Sector 1.

USR Sector 1 reafirmă angajamentul său pentru democrație, transparență și respectarea principiilor statului de drept în România.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]