• 30 ianuarie 2024

ALEXANDRU DIMITRIU, CANDIDAT USR LA PRIMĂRIA SECTORULUI 5: PIEDONE LANSEAZĂ BUGETUL SĂRĂCIEI, MINCIUNII ŞI AL INCOMPETENŢEI ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

București, 30 ianuarie – Primăria Sectorului 5, condusă de primarul Piedone, a pus în dezbatere publică bugetul Sectorului 5, un buget care ridică multe semne de întrebare.

Primarul Piedone afirmă că va atrage fonduri europene de 160 de milioane lei. Cu toate acestea, în ultimii trei ani de mandat, nu a reușit să atragă mai mult de 5 milioane lei pe an, adică de 32 de ori mai puțin decât propune exact în anul electoral 2024.

,,Bugetul Sectorului 5 pentru anul 2024 pare să servească interesele personale ale lui Piedone, precum și pe cele ale PSD și PNL. Investițiile rămân un vis frumos pentru sectorul nostru, deoarece din suma de 1,68 miliarde lei, cu 23% mai mult față de anul trecut, cât primește Piedone de la guvern, sub 25% din acest buget este alocat pentru dezvoltare, în contradicție totală cu necesitățile reale ale sectorului. Parte din acești bani provin din PNRR, aici avem un alt semn de întrebare privind capacitatea de a fi atrași, ținând cont de contraperformanța anilor anteriori,’’ declară Alexandru Dimitriu, candidat USR la Primăria Sectorului 5.

Mai mult, Cristian Popescu Piedone anunță că va anvelopa blocuri prin PNRR cu aproape 135.000 mii lei, dar ține secretă lista acestora. Consilierii USR au cerut încă din toamna anului trecut publicarea listei blocurilor anvelopate cât și lista celor ce urmează, însă fără succes.

,,Dovada că le este rușine cu planul de investiții este absența acestuia din proiectul de buget supus dezbaterii publice, ceea ce este total ilegal. Observăm că peste 75% din totalul bugetului este alocat cheltuielilor de funcționare, din care 573 milioane de lei sunt bugetați pentru aparatul executiv al primarului, aproape dublu față de anul precedent! Vrem să ştim unde se duc banii primiți de la buget?’’, adaugă Alexandru Dimitriu, candidat USR la Primăria Sectorului 5.

USR Sector 5 își exprimă ferm angajamentul pentru transparență și eficiență în cheltuirea banului public. Este esențial ca resursele financiare ale comunității să fie administrate cu responsabilitate și să servească interesul public în mod clar și eficient.