• 26 ianuarie 2024

RADU MIHAIU CONSTRUIEŞTE CEA DE-A 5-A GRĂDINIŢĂ ÎN SECTORUL 2

RADU MIHAIU CONSTRUIEŞTE CEA DE-A 5-A GRĂDINIŢĂ ÎN SECTORUL 2

150 150 USR Bucuresti

București, 26 ianuarie – Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, construieşte cea de-a 5-a grădiniță pentru comunitatea din Sectorul 2. Cu o capacitate de 160 de locuri (8 grupe), grădinița este parte integrantă a complexului educațional din str. Ion Vlad, care include și o creșă ce se află în faza finală de construcție și care va oferi 110 locuri.

,,În paralel cu finalizarea creșei din Ion Vlad, trecem la un alt obiectiv prioritar – aplicăm cu un nou proiect de investiții la POR pentru construcția unei grădinițe în Ion Vlad în beneficiul familiilor din cartierul Pantelimon. Vorbim de o grădiniță cu program prelungit, pentru 160 de copii. Construcția, cu o suprafață de 3.443 mp, va avea subsol, parter, 1 etaj și etaj tehnic, dar și toate funcțiunile necesare – săli diferențiate pe tipuri de grupe, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprii, o sală multifuncțională și una dedicată activităților sportive, un cabinet medical și unul de consiliere, un adăpost de apărare civilă și alte spații necesare personalului didactic și auxiliar. Grădinița va fi construită tot la standarde nZeb (near zero energy building) pentru a avea o performanță energetică ridicată, un consum de resurse scăzut, acoperit în mare parte din surse regenerabile. Asta presupune pompă de căldură aer şi apă pentru încălzirea spațiilor și apei calde, ventilație cu recuperator de căldură cu o eficiență de minim 75% și o instalație de panouri fotovoltaice”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Investițiile în educație timpurie sunt dublate de eforturile de modernizare și dotare a școlilor din Sectorul 2, reflectând angajamentul administrației locale față de comunitatea școlară și părinți. Această construcţie marchează o etapă semnificativă în mandatul primarului Radu Mihaiu, care și-a propus să ofere condiții optime de învățare și dezvoltare pentru copiii din Sectorul 2.

,,Investițiile în extinderea infrastructurii de educație timpurie nu sunt doar promisiuni anunțate în campanie. Sunt proiecte la care muncim de ceva vreme și pe care le vom duce la capăt. Este un răspuns palpabil la nevoile comunității Sectorului 2, unde avem o cerere mai mare decât oferta existentă. Dar este și soluția unei dezvoltări durabile, cu cap, prin care oferim acces mult mai ușor, în proximitate, la facilitați de educație, în cartierul în care părinții locuiesc și își cresc copiii. Astfel, familiile se pot deplasa pe jos până la grădiniță sau la creșă, iar părinții nu mai sunt forțați să utilizeze mașina personală, să stea blocați în trafic, să fie contra-timp și eventual să întârzie la job. În plus, nici nu mai poluăm atât”, a subliniat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Celelalte 4 grădinițe aflate în diverse stadii de execuție, precum grădinița cu 8 grupe din str. Pescărușului, grădinița cu 7 grupe din Str. Știucii, grădinița cu 8 grupe din str. Sportului și grădinița cu 4 grupe din str. Periş, reflectă angajamentul susținut al administrației locale în domeniul educației timpurii.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]