• 22 ianuarie 2024

PRIMARUL NEGOIŢĂ ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ DIRIJEZE FONDURI PUBLICE CĂTRE FIMRE DE CASĂ: 5 MILIOANE DE EURO PENTRU GARDURI PRIN SOCIETATEA ALGORITHM CONSTRUCŢII S3

PRIMARUL NEGOIŢĂ ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ DIRIJEZE FONDURI PUBLICE CĂTRE FIMRE DE CASĂ: 5 MILIOANE DE EURO PENTRU GARDURI PRIN SOCIETATEA ALGORITHM CONSTRUCŢII S3

150 150 USR Bucuresti

București, 22 ianuarie – Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local al Sectorului 3, reapare pe ordinea de zi proiectul controversat privind acordarea a 25 de milioane de lei către compania municipală Algorithm Construcții S3. Banii sunt pentru montarea a 47,5 kilometri liniari de gard metalic galvanizat în Sectorul 3, cu un segment multicolor de 1,5 kilometri.

În urma respingerii în ultimele două ședințe ale consiliului local, primarul Robert Negoiță încearcă din nou să obțină aprobarea pentru a dirija fonduri publice în valoare de aproximativ 5 milioane de euro către această firmă, care se află în subordinea Primăriei Sectorului 3.

,,Dorim să ne asigurăm că resursele sunt alocate cu eficiență și în beneficiul real al comunității al sectorului, nu doar în firmele de casă ale primarului Robert Negoiţă. După 150 de milioane de euro pentru o seră pentru palmieri, de ce să nu cheltuiască vreo 5 milioane de euro pentru montarea unor garduri în sector? Doar jafuri din banii oamenilor. Suntem angajați să aducem transparență și responsabilitate în administrația publică locală. Este crucial să evaluăm cu atenție proiecte precum acesta, care implică cheltuieli semnificative din bugetul public,” declară Lucian Judele, candidat USR la Primăria Sectorului 3.

USR Sector 3 solicită o analiză temeinică a justificărilor din spatele proiectului. Propunerea este susţinută oficial prin argumentul „îmbunătățirii calității și eficientizării serviciilor publice furnizate de administrația publică locală”, conform referatului de aprobare.

Menționăm că Societatea Algorithm Construcții S3 a fost înființată în 2017 pentru reabilitarea Halei Laminor și se află sub controlul Primăriei Sectorului 3, condusă de primarul Robert Negoiță.

În contextul constantelor majorări ale capitalului social al societății de către primărie, USR Sector 3 aduce la cunoștința opiniei publice necesitatea unei supravegheri atente și responsabile a fondurilor publice, necesitatea unei transparențe absolute și o analiză detaliată a impactului pe termen lung înainte de a lua o decizie finală.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]