• 4 decembrie 2023

RADU MIHAIU, PRIMARUL SECTORULUI 2, FACE APEL CĂTRE PSD ŞI PNL: ”OPRIŢI PENSIILE SPECIALE PENTRU PRIMARI!”

Bucureşti, 4 decembrie – Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, condamnă ferm propunerea de acordare a pensiilor speciale pentru primari și face un apel către Coaliția de guvernare, PSD și PNL pentru oprirea acestei inițiative nedrepte.

,,Salariul meu actual îmi permite să contribui suficient la fondul de pensii, similar cu orice alt cetățean obișnuit. Plătesc deja o contribuție identică cu cea a oricărui alt român care nu se bucură de aceleaşi privilegii. Prin urmare, nu există nicio justificare logică pentru ca un primar să beneficieze de un regim de pensie special, separat de cel al altor profesii cum ar fi medicii, profesioniștii din IT, angajații corporatiști sau farmaciștii,’’ spune Radu Mihaiu, primar Sector 2.

Cu toate acestea, pe 1 ianuarie 2024, urmează să intre în vigoare legea care propune acordarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari și președinții de consilii județene, alături de pensia obișnuită, calculată în mod similar cu cea a altor contribuabili.

,,Fac un apel către PSD și PNL să acționeze în consecință. Coaliția de guvernare mai are mai puțin de o lună să oprească această nedreptate, căci dacă legea intră în vigoare chiar și o singură zi, pensia specială devine drept câștigat și nu mai poate fi eliminată,’’ atenţionează Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

USR subliniază că această inițiativă nu este doar o nedreptate majoră, ci creează și o discrepanță profundă între cei care dețin funcții de putere și restul cetățenilor care își îndeplinesc responsabilitățile. Prin urmare, accentuează diviziunea în rândul categoriilor sociale și există riscul ca aceasta să scadă încrederea publicului în echitatea și transparența sistemului.