• 17 noiembrie 2023

USR ÎNLĂTURĂ RECLAMELE AGRESIVE LA JOCURILE DE NOROC DIN CAPITALĂ

USR ÎNLĂTURĂ RECLAMELE AGRESIVE LA JOCURILE DE NOROC DIN CAPITALĂ

150 150 USR Bucuresti

București, 17 noiembrie – București, 17 noiembrie – Mai multe reclame imense la jocuri de noroc, amplasate ilegal pe blocurile din zona Obor, au fost eliminate în urma unei sesizări depuse de USR.

Consilierul USR Nicorel Nicorescu a făcut sesizări la ONJN după ce a identificat mai multe panouri publicitare la păcănele care încălcau legea. Orice reclamă exterioară care depășește dimensiunea de 35 m2/panou/material publicitar, este interzisă conform legislației în vigoare.

Reamintim în această vară, un afiș publicitar imens, care a fost instalat fără autorizație pe clădirea Grand Hotel București (fostul Intercontinental), a fost înlăturat ca urmare a intervenției administrației USR.

,,Suntem implicați direct în proiectul ‘’Fără păcănele”, și nu doar discutăm, ci și acționăm concret în administrație pentru a rezolva această problemă. Ne preocupă situația și am inițiat discuții cu Poliția Locală, dar acest aspect nu intră în sfera lor de competență. Până acum, singurii care puteau interveni erau cei de la ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc), dar din păcate, nu s-au luat măsuri. De aceea, am făcut o solicitare oficială către ONJN pentru a stopa această reclama. Sperăm că vor continua acest demers în toate locurile din Bucureşti,” a declarat Nicorel Nicorescu, consilier general USR.

USR luptă împotriva fenomenului păcănelelor şi a depus 6 proiecte pentru combaterea efectelor negative ale jocurilor de noroc. Cu toate acestea, PSD și PNL s-au opus vehement, ceea ce a condus la situația actuală în care sute de mii de români sunt afectați de jocurile de noroc.

Conștienți de impactul nociv al jocurilor de noroc, USR a inițiat o campanie națională de strângere de semnături pentru susținerea proiectului ‘’Fără păcănele”. Pentru mai multe detalii și pentru a susține această inițiativă, puteţi accesa site-ul nostru: https://farapacanele.ro/.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]