• 3 noiembrie 2023

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMARUL SECTORULUI 3, ÎI CERE LUI ROBERT NEGOIŢĂ SĂ ADUCĂ LA ÎNDEPLINIRE HOTĂRÂRILE LOCALE: SĂ AMPLASEZE PAZĂ ÎN PARCUL IOR

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMARUL SECTORULUI 3, ÎI CERE LUI ROBERT NEGOIŢĂ SĂ ADUCĂ LA ÎNDEPLINIRE HOTĂRÂRILE LOCALE: SĂ AMPLASEZE PAZĂ ÎN PARCUL IOR

150 150 USR Bucuresti

București, 3 noiembrie – Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, condamnă ipocriziile comise de Robert Negoiță în ceea ce privește Parcul IOR, subliniind că s-a votat în Consiliul Local instaurarea unui post de poliție locală în parc, dar primarul Negoiță tergiversează. S-a ajuns la deteriorarea aproape completă a spațiului verde din zona retrocedată doar din cauza dezinteresului primarului față de această problemă.

„Este de notorietate faptul că primarul Robert Negoiță a avut la dispoziție un deceniu și un buget de 15 miliarde de lei pentru a aborda situația zonei retrocedate din Parcul IOR. În această perioadă, edilul a preferat să investească în firme de casă și să facă declarații politice, îndreptând vina în diverse direcții, exceptându-și propria responsabilitate pentru condițiile pe care locuitorii Sectorului 3 sunt nevoiți să le suporte de aproape două decenii,” declară Lucian Judele, viceprimar USR Sector 3.

USR Sector 3 a prezentat dovezi privind modul în care arborii din zona retrocedată au fost tratați – otrăviți, uscați și apoi tăiați pentru a face tăierile să pară conforme cu legea. Poliția Locală din Sectorul 3, aflată sub conducerea directă a lui Robert Negoiță, nu a inițiat nicio investigație în acest sens. Mai mult, USR București a depus plângere penală pentru distrugere, poluare intenționată și furt de material lemnos în terenul retrocedat din Parcul IOR.

„Nu avem nicio garanție că în urma amenzii de 35 de milioane de euro, anunțate de către primarul capitalei, Nicușor Dan, nu se vor mai face otrăviri, defrișări sau incendii. Este de datoria administrației locale să pună de urgență un punct fix de poliție locală, să monteze camere de supraveghere video și să pregătească un fond de rezervă pentru eventuale cheltuieli de expropriere, în sprijinul PMB! Un primar responsabil nu face jonglerii cu declarațiile politice și pune osul la treabă!,” declară Lucian Judele.

De asemenea, USR Sector 3 a propus în repetate rânduri planuri de acțiune pentru prevenirea incendiilor, a furtului de lemn și pentru refacerea zonei retrocedate.

USR Sector 3 își reafirmă angajamentul de a lupta pentru restaurarea și protejarea Parcului IOR, cerând transparență și responsabilitate din partea administrației locale în gestionarea acestei probleme de importanță crucială.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]