• 23 octombrie 2023

USR BUCUREŞTI CONDAMNĂ LIMBAJUL VULGAR ŞI GROSOLAN AL PREŞEDINTELUI ANPC, HORIA CONSTANTINESCU

USR BUCUREŞTI CONDAMNĂ LIMBAJUL VULGAR ŞI GROSOLAN AL PREŞEDINTELUI ANPC, HORIA CONSTANTINESCU

150 150 USR Bucuresti

De la Adrian Năstase până la Ciolacu, baronii PSD s-au mai schimbat între ei, constante le sunt apucăturile.

Bucureşti, 23 octombrie – USR Bucureşti condamnă limbajul vulgar și grosolan al președintelui ANPC, Horia Constantinescu, la adresa primarului USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, în urma recentelor dezvăluiri făcute de aceasta. Pentru că lucrurile nu îi sunt deloc favorabile, președintele ANPC face ceea ce ştie mai bine, adoptă un limbaj nepotrivit, ofensator, specific modului în care ne-a obişnuit în toate declaraţiile sale, ceea ce este absolut inadecvat pentru poziția pe care o ocupă.

,,Mârlănia lui Horia Constantinescu cu apucături mafiote nu face decât să ascundă mizeria din propria bucătărie de familie, cu firme în Panama și trafic de influență tipic baronilor PSD. De la Adrian Năstase până la Ciolacu, baronii s-au mai schimbat între ei, constante le sunt apucăturile. USR a solicitat ANI să efectueze o verificare a averii lui Horia Constantinescu. Această procedură este esențială pentru a asigura transparența și integritatea în serviciile publice. Utilizarea unui cont offshore în Panama ridică serioase întrebări cu privire la moralitatea și etica conducerii ANPC,” a declarat Vlad Voiculescu, președintele USR București.

Toate aceste evenimente vin la scurt timp după ce primarul Clotilde Armand a decis să închidă două dintre restaurantele din zona Herăstrău. Primarul Sectorului 1 a dezvăluit că aceste restaurante plătesc chirie de mii de euro pe lună către firma fondată de unul dintre oamenii de bază ai PSD, adică șefului ANPC, Horia Constantinescu şi transferată unui offshore din Panama. De remarcat că șeful ANPC a recunoscut în mass-media că familia sa controlează un astfel de offshore în Panama.

Mai mult, informaţiile publice din declarațiile de avere ale lui Horia Constantinescu din anii 2022 și 2023 sunt îngrijorătoare. Există neconcordanțe evidente în aceste documente, precum absența menționării veniturilor soției sale, care administrează firma Rodrag Trade Ro SRL. De asemenea, în mass-media au apărut informații despre numeroasele proiecte imobiliare derulate de familia Constantinescu, care nu au fost înregistrate în declarațiile de avere. Aceste omisiuni ridică suspiciuni cu privire la corectitudinea declarațiilor de avere ale președintelui ANPC.

Conduita șefului ANPC: se filmează la masă cu patronii restaurantelor din zona Herăstrău fără a manifesta niciun fel de reținere sau responsabilitate față de poziția pe care o ocupă și instituția pe care o reprezintă. Şeful ANPC se crede întotdeauna mai presus de orice lege şi aici amintim incidentul din această vară când a fost implicat într-un control rutier, a adresat amenințări unui polițist în Constanța, deși nu deținea autoritate sau atribuții pentru astfel de acțiuni. Aceeași abordare nepotrivită se manifestă și în prezent, evidențiindu-se atât prin limbajul său grosolan, cât și prin comportamentul său neadecvat în funcția pe care o deține.

USR București solicită ca toate aceste aspecte să fie investigate de instituţiile statului și să se asigure că legea este aplicată cu fermitate și echitate în cazul președintelui ANPC.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]