• 6 octombrie 2023

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMAR USR SECTOR 3: ÎI CER PRIMARULUI NEGOIŢĂ SĂ FACĂ UN MINIM DE EFORT PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR DE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ MEXIC DIN SECTORUL 3

LUCIAN JUDELE, VICEPRIMAR USR SECTOR 3: ÎI CER PRIMARULUI NEGOIŢĂ SĂ FACĂ UN MINIM DE EFORT PENTRU SIGURANŢA ELEVILOR DE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ MEXIC DIN SECTORUL 3

150 150 USR Bucuresti

Bucureşti, 6 septembrie – După incidentul petrecut la Şcoala Gimnazială Mexic din sectorul 3, în care viceprimarul USR Sector 3, Lucian Judele, a fost împiedicat să verifice numeroasele sesizări primite cu privire la existența unui șantier nesecurizat în cadrul Școlii Gimnaziale Mexic, care pune în pericol integritatea corporală şi sănătatea copiilor ce învață acolo – viceprimarul Lucian Judele vine cu următoarele precizări:

Părinții au comunicat că nu au fost informați despre lucrările planificate, că au aflat cu doar 5 zile înainte de începerea acestora și că au fost asigurați că orele se vor desfășura în siguranță. În prima săptămână, în cadrul programului „Școala Altfel”, părinților li s-a spus că toți copiii sunt în siguranță, dar niciun părinte nu a avut acces în școală pentru a verifica acest lucru. De asemenea, au existat cazuri în care părinții nu au fost întrebați dacă doresc să fie relocați, iar grupe de școlari fac orele împreună în aceeași sală. Aceste situații ridică semne de întrebare asupra siguranței și transparenței procesului educational.

În plus, un alt aspect alarmant este faptul că, profesorii și educatorii sunt amenințați cu desfacerea contractului de muncă dacă dau detalii despre neregulile din școală. Aceasta este o încălcare clară a drepturilor angajaților din învățământ și nu poate fi tolerată.

Viceprimarul a sesizat Direcția de Sănătate Publică București, care a informat că au fost efectuate deja controale la această școală și li s-a cerut sistarea orelor de curs în cadrul acestei unități școlare și relocarea copiilor într-o altă unitate până la finalizarea lucrărilor de renovare, în scopul asigurării siguranței copiilor. Cu toate acestea, atât domnul Negoiță, cât și directorul acestei școli nu par să ia în seamă dispoziția DSP București. Acest lucru este inacceptabil, pune în pericol siguranța elevilor.

,,Până la rezolvarea situaţiei, îi cer domnului Negoiță și Directorului să mute şantierul exclusiv în weekenduri, în zilele în care nu sunt copii pe şantier. Să facă un minim efort pentru siguranța copiilor,’’ spune Lucian Judele, viceprimar USR Sector 3.

Lucian Judele a sesizat și Ministerul Educației și Inspectoratul Teritorial de Muncă, solicitându-le să investigheze această situație și să ia măsurile corespunzătoare pentru rezolvarea ei.

În ceea ce privește incidentul și declarațiile false făcute de director, viceprimarul Lucian Judele intenționează să depună o plângere penală împotriva acestuia, acuzându-l de sechestrare în timpul vizitei sale la Școala Gimnazială Mexic, în calitate de reprezentant al autorității publice locale.

Imagini aici:
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=281668598091413

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]