• 4 octombrie 2023

VICEPRIMARUL USR, LUCIAN JUDELE, A FOST ÎMPIEDICAT SĂ VERIFICE SESIZĂRILE PRIMITE DIN PARTEA PĂRINŢILOR CU PRIVIRE LA STADIUL LUCRĂRILOR DE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ MEXIC DIN SECTORUL 3

VICEPRIMARUL USR, LUCIAN JUDELE, A FOST ÎMPIEDICAT SĂ VERIFICE SESIZĂRILE PRIMITE DIN PARTEA PĂRINŢILOR CU PRIVIRE LA STADIUL LUCRĂRILOR DE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ MEXIC DIN SECTORUL 3

150 150 USR Bucuresti

București, 4 septembrie – Viceprimarul USR Sector 3, Lucian Judele, a fost împiedicat astăzi să verifice numeroasele sesizări primite din partea părinților cu privire la stadiul lucrărilor și condițiile de siguranță de la Școala Mexic din Sectorul 3.

Inițiativa viceprimarului Judele de a arăta condițiile de învățământ improprii din Sectorul 3 a fost întâmpinată cu încercarea de ascundere a adevărului de către directorul școlii și paznicii de acolo. Iniţial viceprimarul Lucian Judele a fost primit de către directorul școlii și a făcut un tur al șantierului și în momentul în care a văzut muncitorii cu flexul în mână în spațiile cu elevi – viceprimarul a spus că aceste lucruri nu pot să rămână ascunse şi a spus că o să le filmeze, iar directorul a decis că nu vrea să apară în filmarea viceprimarului Judele. După aceste evenimente, viceprimarul USR susține că directorul a primit un telefon care i-a schimbat radical comportamentul.

Dincolo de injuriile aduse viceprimarului USR, directorul școlii a încercat să-l închidă pe viceprimarul Judele în baia școlii, într-un act care poate fi calificat ca sechestrare – lipsire de libertate, conform Codului Penal.

Ulterior, directorul școlii Mexic din Sectorul 3 a făcut și declarații mincinoase, susținând că un adult a intrat în baia destinată copiilor și că în acea baie ar fi fost copii, lucru neadevărat, după cum se poate constata și în filmare.

Este important de subliniat că viceprimarul Lucian Judele a efectuat o vizită în calitate de reprezentant al administrației publice locale, pentru a investiga sesizările primite de la părinți cu privire la condițiile școlare.

Comportamentul directorului Școlii Mexic din Sectorul 3 ridică întrebări serioase cu privire la respectarea normelor legale și la responsabilitatea față de siguranța copiilor din instituție. Încercarea de a ascunde problemele și de a bloca eforturile de verificare ale unui reprezentant al autorității locale sunt clare şi se văd pe filmare.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]