• 31 august 2023

PRIMĂRIA SECTORULUI 5 ÎN FAŢA FALIMENTULUI, DAR PRIMARUL PIEDONE ÎNCURAJEAZĂ ÎN CONTINUARE ARUNCAREA BANILOR PE SINECURI

București, 31 august – În ședinta consiliului local al Sectorului 5, consilierilor li s-a solicitat votul pentru aprobarea de împrumuturi pentru acoperirea deficitului Sectorul 5 în valoare de 400 milioane lei.

“În ciuda situației delicate, măsurile propuse de Primarul Piedone nu vizează reducerea cheltuielilor nesustenabile, cum ar fi sinecurile asociate partidelor politice PSD, PNL și PUSL, sifonările și achizițiile disproporționate. În schimb, se observă o tendință de a încuraja aceste practici, ceea ce ne face să credem că împrumuturile vor fi la rândul lor folosite pentru clientele politică a PSD PNL și PUSL,” a declarat Alexandru Dimitriu, liderul de grup al consilierilor USR Sector 5.

În contrast cu aceste abordări, reprezentanții partidului USR Sector 5 în Consiliul Local au solicitat scoaterea de pe Ordinea de zi a acestor puncte. Din păcate PSD-PNL și primarul Cristian Popescu Piedone nu au fost de acord și au votat aceste împrumuturi în valoare de 400 milioane lei.

USR a solicitat primarului să prezinte un raport cu privire la situația financiar-bugetară.

Alexandru Dimitriu susține că prioritatea ar trebui să fie eficientizarea cheltuielilor, stoparea practicilor care dăunează bugetului public și promovarea unei gestionări transparente și responsabile a resurselor.