• 8 august 2023

150 DE PERSOANE VÂRSTINCE DIN SECTORUL 1, SPRIJINITE PRIN PROGRAMUL ,,BRĂŢARA VIEŢII”

150 DE PERSOANE VÂRSTINCE DIN SECTORUL 1, SPRIJINITE PRIN PROGRAMUL ,,BRĂŢARA VIEŢII”

150 150 USR Bucuresti

150 de persoane vârstnice din Sectorul 1 sunt astăzi mai în siguranță, iar familia și aparținătorii lor sunt mai liniștiți, mulțumită sistemului de asistență medicală „Brățara Vieții”.

Programul este implementat de Primăria Sectorului 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate. Primarul USR Clotilde Armand a prezentat personal și a recomandat acest program în timpul vizitelor făcute în cadrul asociațiilor de proprietari din sector, pentru a afla care sunt problemele comunității pe care o administrează.

Persoanele care beneficiază de acest program au montată la mână o brățară cu un buton de panică, purtată 24 de ore din 24. Atunci când pacientul se simte rău și are nevoie de asistență medicală, apasă butonul roșu al brățării, iar telefonul asociat acesteia apelează Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncțional Caraiman. La primirea alertei, specialiștii evaluează gravitatea cazului și declanșează procedurile pentru acordarea asistenței medicale de către medicii Complexului Caraiman. 8 ambulanțe și 5 medici se ocupă de acest program.

Programul este gratuit pentru pensionarii și salariații din Sectorul 1 care au un venit mai mic de 2.500 lei, pentru șomeri, persoane beneficiare de venit minim garantat, persoane cu handicap sau instituționalizate în centrele rezidențiale ale DGASPC Sector 1, precum și în cazul altor categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]